Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναγνωρίζει το πρόβλημα για τους δυσλεκτικούς μαθητές το υπουργείο Παιδείας

Αναγνωρίζει το πρόβλημα για τους δυσλεκτικούς μαθητές το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυσλεκτικοί μαθητές των ΕΠΑΛ επαρχίας, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε Αθήνα, Πειραιά ή Θεσσαλονίκη για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, ανέφεραν πηγές από το υπουργείο, αλλά εξαιτίας της πίεσης του χρόνου και της έλλειψης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, η ηγεσία του αδυνατεί να πάρει τα ανάλογα μέτρα.

Το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυσλεκτικοί μαθητές των ΕΠΑΛ επαρχίας, ανέφεραν πηγές από το υπουργείο, αλλά εξαιτίας της πίεσης του χρόνου και της έλλειψης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, η ηγεσία του αδυνατεί να πάρει τα ανάλογα μέτρα.

Η εξέταση των φυσικώς αδυνάτων μαθητών των ΕΠΑΛ επαρχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις πραγματοποιείται μόνο στα τρία κέντρα εξετάσεις που λειτουργούν σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αν και υπάρχουν κατά τόπους εξεταστικά κέντρα που εξετάζουν, όμως, μόνο τους αντίστοιχους μαθητές των Γενικών Λυκείων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο δυσβάσταχτα έξοδα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Μάλιστα, πατέρας δυσλεκτικού μαθητή από τη Σάμο λόγω της αδυναμίας του να καλύψει τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς του ιδίου και του παιδιού στην Αθήνα, υπέγραψε να εξεταστεί γραπτώς ο γιος του στις πανελλήνιες, αν και η τελευταία φορά που έδωσε γραπτό διαγώνισμα ήταν στο δημοτικό.

Οι εν λόγω πηγές ανέφεραν συγκεκριμένα πως η ηγεσία του υπουργείου είναι ενήμερη για το εν λόγω ζήτημα, αναγνωρίζοντας το δυσβάσταχτο οικονομικό αντίκτυπο που αυτό έχει στις οικογένειες των δυσλεκτικών μαθητών, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν μπορούν να πάρουν τα ανάλογα μέτρα για τις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της πίεσης του χρόνου και της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα στελεχώσει τα εξεταστικά κέντρα της επαρχίας.

Άγγελος Προβολισιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024