
Με κέρδη 3% άνοιξε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Υψηλά κέρδη καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των θεσμών δημιουργεί θετικό κλίμα.
Υψηλά κέρδη καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των θεσμών δημιουργεί θετικό κλίμα.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 845,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,51%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,71 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 7 πτωτικά και 4 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,24%.
Αρνητικό ήταν το κλίμα στο σημερινό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις βρετανικές εκλογές και στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Απώλειες κατέγραφε το Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί κατά 0,42% στις 6.905,03 μονάδες. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη Φρανκφούρτη, όπου ο βασικός δείκτης Dax άνοιξε με απώλειες 0,63% στις 11.278,91 μονάδες. Πτώση σημείωνε το Παρίσι, με τον δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,72% στις 4.945,82 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,16% και διαμορφώνεται στα 1,1365 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 135,675 γεν, στο 0,7471 με τη στερλίνα και στο 1,0381 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,07% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 119,377 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5212 με τη στερλίνα και στο 0,9135 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442