Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανούσης: Προτείνω μεγαλύτερη νηφαλιότητα σε λεπτά ζητήματα

Πανούσης: Προτείνω μεγαλύτερη νηφαλιότητα σε λεπτά ζητήματα

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης απαντά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η διατύπωσή του για την τύχη που εκτιμά ότι θα έχει ο πατέρας της Άννυ στις φυλακές.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης απαντά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η διατύπωσή του για την τύχη που εκτιμά ότι θα έχει ο πατέρας της Άννυ στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης επαναλαμβάνει ότι η δήλωσή του δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία επιστημονική, ερευνητική και εμπειρική προσέγγιση.

«Γιατί η δήλωσή μου δεν εκλαμβάνεται ως σήμα κινδύνου προς κάθε αρμόδιο για την προστασία του κρατουμένου επειδή πράγματι κινδυνεύει από τους συγκρατούμενούς του;» αναρωτιέται και τονίζει: «Προτείνω περισσότερο νηφαλιότητα σε τόσο λεπτά ζητήματα. Οι κραυγές ένθεν – κακείθεν ποτέ δεν βοήθησαν σε τίποτα».

Και προσθέτει: «Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο ζητάνε την παραίτησή μου ή την αποπομπή μου δεν βαρέθηκαν;»

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Πανούση:

«Νηφάλια

» Δεν σκοπεύω να μπω σε αντιπαράθεση με τους διαφωνούντες ούτε να προβώ σε χαρακτηρισμούς. Παραμένω ψύχραιμος και νηφάλιος όσο κι αν οι επιθέσεις των «γνήσιων» ξεπερνούν συνεχώς τα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Εξηγούμαι:

» 1. Η δήλωσή μου δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια επιστημονική, ερευνητική και εμπειρική διαπίστωση. Από πού προκύπτει πρόθεση για υποκίνηση ή προτροπή δολοφονίας; Οι δύο κρατούμενοι που σφάχτηκαν προχθές δεν ήταν μέσα στις προβλέψεις μου ως επιστήμονας; Μήπως και γι’ αυτό ευθύνομαι; Αν κάποιος επιστήμονας – πολιτικός δηλώσει ότι θα έχουμε αύξηση των αυτοκτονιών ή της πορνείας λόγω κρίσης τούτο σημαίνει ότι προτρέπει σε αυτοχειρίες ή εκπόρνευση; Αν κάποιος ισχυρισθεί ότι θα διευρυνθεί η κερδοσκοπία τούτο σημαίνει ότι ενθαρρύνει τους κερδοσκόπους;

» 2. Γιατί η δήλωσή μου δεν εκλαμβάνεται ως σήμα κινδύνου προς κάθε αρμόδιο για την προστασία του κρατούμενου επειδή πράγματι κινδυνεύει από τους συγκρατούμενούς του;

» 3. Αν έχω λάθος στη διαπίστωση που έχω κάνει πολλές φορές – και ιδίως στην υπόθεση Δουρή – τότε γιατί ο κατηγορούμενος εγκλείσθηκε για λόγους ασφάλειας στις φυλακές Κέρκυρας; Από μένα κινδύνευε;

» Προτείνω περισσότερο νηφαλιότητα σε τόσο λεπτά ζητήματα. Οι κραυγές ένθεν – κακείθεν ποτέ δεν βοήθησαν σε τίποτα.

» Υ. Γ.1: Ο εγκληματολόγος είναι χρήσιμος όταν προβλέπει και προειδοποιεί κι όχι όταν τρέχει πίσω από τα γεγονότα;

» Υ. Γ.2: Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο ζητάνε την παραίτησή μου ή την αποπομπή μου δεν βαρέθηκαν; Μήπως είδαν ή διάβασαν τα ποσοστά της κοινής γνώμης για την επέμβαση στην κατειλημμένη από μη πανεπιστημιακούς Πρυτανεία; Δεν κατανοούν ότι βρίσκονται πολύ μακριά από την κοινωνία και απλώς αυτο-αλληλο-βαυκαλίζονται ότι είναι κήνσορες των πάντων (πλην του εαυτού τους);

» Υ. Γ.3: Μερικοί «δικαιωματίες» (sic) βρίζουν χυδαία και λιντσάρουν όποιον κάνει χρήση του δικαιώματος διαφωνίας. Έλεος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024