Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 40 προσώπων για τα δάνεια του ΤΤ
Την παραπομπή 40 προσώπων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά. Πρώην στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες και άλλοι εμπλεκόμενοι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Την παραπομπή 40 προσώπων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά.
Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή πρώην στελεχών του ΤΤ, επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες για τις οποίες προτείνεται να δικαστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι της απιστίας, της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση παραπομπής των 40 εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση θα ληφθεί από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).