Οι Κλίπερς συνεχίζουν ασταμάτητοι. Μετά τον αποκλεισμό των πρωταθλητών Σπερς συνεχίζουν με την ίδια δυναμική και στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας, καθώς νίκησαν μέσα στο Χιούστον τους Ρόκετς με 117-101 και έκαναν το 1-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η ομάδα του Λος Αντζελες επικράτησε με 117-101, με τον Μπλέικ Γκρίφιν να κάνει το τρίτο του τριπλ-νταμπλ στα φετινά πλέι οφ, με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Από την πλευρά τους οι Ρόκετς απογοήτευσαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν ο καλύτερος με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες. Το δεύτερο ματς της σειράς θα γίνει και πάλι στο «Τογιότα σέντερ», τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο Κλίβελαντ ο Ντέρικ Ρόουζ θύμισε τα καλύτερα του και οδήγησε τους Μπουλς στη νίκη μέσα στην έδρα των Καβαλίερς με 99-92. Ο ηγέτης της ομάδας του Σικάγο είχε 25 πόντους και ο Πάου Γκασόλ πρόσθεσε άλλους 21.

Κάιρι Ίρβινγκ με 30 πόντους και Ιμάν Σάμπερτ με άλλους 22 ήταν οι καλύτεροι. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 19 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Το δεύτερο ματς της σειράς θα γίνει ξημερώματα Πέμπτης και πάλι στο Κλίβελαντ.

Συνοπτικά σε αγώνες για τα ημιτελικά των πλέι οφ στο NBA, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ημιτελικά δυτικής περιφέρειας

Χιούστον-Κλίπερς 101-117
*Προηγούνται οι Κλίπερς με 1-0 στη σειρά

Ημιτελικά ανατολικής περιφέρειας

Κλίβελαντ-Σικάγο 92-99
*Προηγείται το Κλίβελαντ με 1-0 στη σειρά

Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες και η σειρά των αγώνων αρχίζει με δύο αναμετρήσεις στην έδρα της ομάδας που ήταν υψηλότερα στην κατάταξη της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν δύο αγώνες στο γήπεδο της άλλης ομάδας κι εφ΄όσον δεν έχει κριθεί η πρόκριση, η σειρά μεταφέρεται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ