Κορκίδης: Απαξιώνεται το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων
Την ελπίδα του εμπορικού κόσμου ότι «σύντομα θα μπει ένα τέλος στις ... αχρείαστες Κυριακές και στα αποτυχημένα πειράματα που έχει υποστεί η ελληνική αγορά από τις κατά παραγγελία εργαλειοθήκες» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.
Την ελπίδα του εμπορικού κόσμου ότι «σύντομα θα μπει ένα τέλος στις … αχρείαστες Κυριακές και στα αποτυχημένα πειράματα που έχει υποστεί η ελληνική αγορά από τις κατά παραγγελία εργαλειοθήκες» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.
Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι δύο ενδιάμεσες περίοδοι εκπτώσεων, αντί για 10ήμερα προσφορών, υιοθετήθηκαν για να προστεθούν άλλες δύο Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αφενός γίνονται σε λάθος εποχή λόγω νέων παραλαβών εμπορευμάτων και αφετέρου γιατί απαξιώνουν τις παραδοσιακές τακτικές εκπτώσεις σε κάθε τέλος εποχής.
«Ως εκ τούτου, αναφορικά με τη Κυριακή 3 Μαΐου, δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούμε για ένα μέτρο που απαξιώθηκε από μόνο του. Στο μεταξύ σεβόμαστε ένα θνησιγενή νόμο και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε, ώστε τελικά να υιοθετηθεί ένας κοινά αποδεκτός, Κώδικας Δεοντολογίας και Λειτουργίας της ελληνικής αγοράς. Η ΕΣΕΕ καλεί εργοδότες και εργαζόμενους του εμπορίου, να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, αφού γνωρίζουμε καλά, ότι ο νόμος αλλάζει με νόμο…» είπε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παγκόσμια αίσθηση έχουν προκαλέσει τα έργα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
- Ο δικαστής Ντρεντ στο Άργος
- ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για το «ξενόδουλοι»: Πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η ΝΔ που δημιούργησε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αθήνα: Χωρίς τις αισθήσεις του άτομο μετά από ατύχημα σε γκαράζ
- ΑΠΘ: Ένταση πριν από ορκωμοσία – Αντιδράσεις για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, τι λέει η διοίκηση
- Συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με το ΕΚΔΔΑ

