Ζημίες 9,7 δισ. ευρώ υπέστη το ΤΧΣ το 2014
Στα 24,5 δισ. ευρώ ανήρχετο το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα τέλη 2014, λόγω ζημιών 9,7 δισ. ευρώ που υπέστη από την πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών.
Στα 24,5 δισ. ευρώ ανήρχετο το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα τέλη 2014, λόγω ζημιών 9,7 δισ. ευρώ που υπέστη από την πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών.
Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεσή του ΤΧΣ για τη χρήση 2014, η ζημιά ποσού 9.695 δισ. ευρώ της χρήσης αφορά
α) στο αποτέλεσμα από αποτίμηση των συμμετοχών του Ταμείου στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες και στην πώληση των μετοχών από την εξάσκηση των warrants (ζημία 10,705 δισ. ευρώ το 2014, έναντι ζημίας 3,7 δισ. ευρώ το 2013) και
β) στο αποτέλεσμα αποτίμησης των δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (κέρδος 1 δισ. ευρώ το 2014, έναντι ζημίας 2,28 δισ. ευρώ το 2013).
Η Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η έγκριση, το 2014, από το ΤΧΣ του δεύτερου γύρου ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών συνολικού ύψους 8,3 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών συνέβαλε στην ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και στην επιτυχή αξιολόγησή τους κατά την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Προσομείωσης Ακραίων Καταστάσεων από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.
«Το ΤΧΣ θα συνεχίσει να στηρίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442