Ανακόπηκε η επέκταση πυρκαγιάς στην περιοχή του Τσερνόμπιλ
Τα συνεργεία της ουκρανικής Πυροσβεστικής έχουν ανακόψει την επέκταση της πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στο Τσερνόμπιλ, όπως ανακοινώθηκε, και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεσή της. Η φωτιά έκαψε περιοχή στην «νεκρή ζώνη» γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, δεν υπάρχει μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας.
Τα συνεργεία της ουκρανικής Πυροσβεστικής έχουν ανακόψει την επέκταση της πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στο Τσερνόμπιλ, όπως ανακοινώθηκε, και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεσή της. Η φωτιά έκαψε περιοχή στην «νεκρή ζώνη» γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, δεν υπάρχει μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας.
«Στις 6.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) το μέτωπο της φωτιάς τέθηκε υπό έλεγχο και ανακόπηκε. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι εργασίες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές.
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε είχε ξεσπάσει την Τρίτη γύρω στις 12:45, επεκτάθηκε σε περισσότερα από 320 εκτάρια (3.200 στρέμματα), σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν.
«Σε πολλά χωριά, ιδίως στο Λουμπιάνκε και στο Ιλιντσάχ, κάποια πρόσωπα διέμεναν παράνομα. Τα μέλη της αστυνομίας από την περιοχή του πυρηνικού σταθμού οδήγησαν τους ανθρώπους αυτούς σε ασφαλές μέρος. Μεταφέρθηκαν επίσης τα ζώα και τα υπάρχοντά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία τύπου της αστυνομίας.
Οι ουκρανικές αρχές εμφανίζονταν καθησυχαστικές από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, διαβεβαιώνοντας πως η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο και πως δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Ο ίδιος ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ μετέβη επί τόπου, περίπου 100 χλμ. από το Κίεβο, προκειμένου να συναντήσει τους πυροσβέστες.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν επίσης πως το επίπεδο της ραδιενέργειας παραμένει μέσα στα κανονικά όρια.
Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την πιθανή προέλευση της πυρκαγιάς.
Ωστόσο ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
