Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Δεν νοείται κράτος Δικαίου χωρίς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Παυλόπουλος: Δεν νοείται κράτος Δικαίου χωρίς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

«Δεν νοείται κράτος Δικαίου χωρίς τον σπουδαιότερο κυρωτικό μηχανισμό της Αρχής της νομιμότητας, που είναι η Δικαιοσύνη. Και δεν νοείται Δικαιοσύνη, χωρίς την, κατά το Σύνταγμα, ανεξαρτησία της» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Δεν νοείται κράτος Δικαίου χωρίς τον σπουδαιότερο κυρωτικό μηχανισμό της Αρχής της νομιμότητας, που είναι η Δικαιοσύνη. Και δεν νοείται Δικαιοσύνη, χωρίς την, κατά το Σύνταγμα, ανεξαρτησία της» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι απόψεις του για τη Δικαιοσύνη είναι διαχρονικώς γνωστές, υπό την προγενέστερη ιδιότητά του, οι οποίες παραμένουν ίδιες και σήμερα, καθότι ενισχυμένες κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι του αναλογεί, ώστε στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η Δικαιοσύνη να ασκεί τα καθήκοντά της εντελώς ανεξάρτητη. «Το τονίζω, εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων μου, διότι ξέρω σε ποιους απευθύνομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι έκανε δεκτό το αίτημά τους για συνάντηση, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντά του.

«Η επάξια επιλογή σας στο αξίωμα του ανώτατου άρχοντος κάνει όλο τον ελληνικό λαό να προσβλέπει ότι με την προσωπικότητά σας θα συμβάλλετε τα μέγιστα, ώστε η χώρα μας, η οποία περνάει αυτή την κρίσιμη περίοδο, να εξέλθει από την κρίση και τα μνημόνια και ο ελληνικός λαός να μπορέσει να ανακτήσει τη θέση και την ποιοτική ζωή που αρμόζει μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο» επεσήμανε.

Η κ. Θάνου αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική πορεία του κ. Παυλόπουλου αλλά και στο ακαδημαϊκό του παρελθόν ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, εκτιμώντας ότι είχε πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και για τα προβλήματα των δικαστικών λειτουργών.

«Εμείς, οι δικαστές, σας θεωρούμε πάντοτε φίλο και έτσι θα εξακολουθήσουμε να σας θεωρούμε και πιστεύουμε ότι και εσείς θα εξακολουθήσετε να επιδεικνύετε το ίδιο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης, η οποία εξάλλου- όπως και εσείς είπατε- αποτελεί και εχέγγυα για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024