Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για την πορνεία και το trafficking στην Ελλάδα

Ημερίδα για την πορνεία και το trafficking στην Ελλάδα

Ημερίδα με θέμα «Πορνεία και Trafficking στην Ελλάδα» διοργανώνουν την Τετάρτη στην αίθουσα Γ.Κρανιδιώτη του υπουργείου Εξωτερικών η CMT Προοπτική σε συνεργασία με την PRAKSIS. Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, ο εντοπισμός και η ανάδειξη των διαστάσεων και των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη του φαινομένου του trafficking, η σχέση πορνείας και εμπορίας ανθρώπων, η πραγματική διάσταση του φαινομένου στην Ελλάδα.

Ημερίδα με θέμα «Πορνεία και Trafficking στην Ελλάδα» διοργανώνουν την Τετάρτη στην αίθουσα Γ.Κρανιδιώτη του υπουργείου Εξωτερικών η CMT Προοπτική σε συνεργασία με την PRAKSIS.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «Πορνεία και παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική, οικονομική εκμετάλλευση (trafficking) στην Ελλάδα» με φορέα ανάθεσης τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.



Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ερευνητικής μελέτης του έργου (συνεντεύξεις με εκδιδόμενες και πελάτες, ομάδες εστιασμένης συζήτησης και συνεντεύξεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών και διερεύνηση δημοσιευμάτων).

Στόχος είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξη των διαστάσεων και των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη του φαινομένου του trafficking, η σχέση πορνείας και εμπορίας ανθρώπων, η πραγματική διάσταση του φαινομένου στην Ελλάδα, η αποτίμηση της επάρκειας και της αποτελεσματικότητας πολιτικών δράσεων και υφιστάμενων εμπλεκόμενων μηχανισμών, καθώς και η ανάδειξη προτεραιοτήτων και διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για την ανάπτυξη συγκεκριμένων στρατηγικών.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν το σχέδιο δράσης για την εμπορία ανθρώπων, το πρωτόκολλο συνεργασίας φορέων, ο εθνικός μηχανισμός αναφοράς και οι διεθνείς ρυθμίσεις, μοντέλα και προσεγγίσεις, ζητήματα πρόληψης, προστασία θυμάτων καθώς και βασικά σημεία αντεγκληματικής πολιτικής, οργανωμένου εγκλήματος και μετανάστευσης.

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων και υπηρεσιών, ανεξάρτητων οργανισμών, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024