Δραγασάκης: Πάμε σε μια μίνιμουμ συμφωνία, στις αρχές Μαΐου
«Τώρα πάμε σε μία μίνιμουμ συμφωνία, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το πρωί της Τετάρτης, προσδιορίζοντας χρονικά τη συμφωνία αυτή για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Ο ίδιος απέδωσε την καθυστέρηση στην μετατόπιση των εταίρων από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τόνισε ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό.
«Τώρα πάμε σε μία μίνιμουμ συμφωνία, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το πρωί της Τετάρτης, προσδιορίζοντας χρονικά τη συμφωνία αυτή για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Ο ίδιος απέδωσε την καθυστέρηση στην μετατόπιση των εταίρων από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τόνισε ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ηςΦεβρουαρίου, έκανε λόγο για μηχανισμό ασφυξίας, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση, και χαρακτήρισε μεροληπτική και σκόπιμη τη στάση της ΕΚΤ.
Εκτός των δικών μας διλημμάτων, σημείωσε, και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου.
Ο Γ.Δραγασάκης επισήμανε ότι προέχουν οι ανάγκες των πολλών και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό.
«Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως “οποιαδήποτε λύση”. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη.Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» παρατήρησε.
«Η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου.Τώρα πάμε σε μία μίνιμουμ συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα.Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
«Ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα» ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τον «ανασχηματισμό» της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλαζονεία Μητσοτάκη: «Δεν μας αφορά η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού»
- Τι γράφουν στη Σερβια για Ολυμπιακό, Μοντέρο και Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Πάμε μια βόλτα; Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας επιστρέφει στα μέρη που σημάδεψαν τη ζωή και την πορεία του
- Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Το καθεστώς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαρο – Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει διάχυση του πολέμου στη Μεσόγειο διαμηνύει η Αθήνα
- ΥΠΕΞ: Τάχιστα θα γίνουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού των Ελλήνων που συμμετείχαν στον Global Sumud Flotilla
- Η Κάιλι Μινόγκ μιλάει για τη μάχη του καρκίνου μαστού 20 χρόνια μετά – «Με συνοδεύει ακόμα και σήμερα»
