Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ταμειακά διαθέσιμα στο επίκεντρο της συνάντησης Δούρου - Τσίπρα

Τα ταμειακά διαθέσιμα στο επίκεντρο της συνάντησης Δούρου – Τσίπρα

Το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων στους ΟΤΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, όμως, το ταξίδι της Ρ.Δούρου στις ΗΠΑ, οι επαφές που είχε και οι δυνατότητες που ανοίγονται για δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα στην Αττική αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης.

Το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων στους ΟΤΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη το μεσημέρι.

Παράλληλα, όμως, το ταξίδι της κυρίας Δούρου στις ΗΠΑ, οι επαφές που είχε και οι δυνατότητες που ανοίγονται για δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα στην Αττική αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης.

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεργάτες του κ. Τσίπρα και η περιφερειάρχης Αττικής, εξήλθαν από το Μέγαρο Μαξίμου και κατευθύνθηκαν πεζή προς τη Βουλή, μέσα από τον Εθνικό Κήπο.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιφερειάρχης Αττικής δεν είχε παραστεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος λόγω της απουσίας της στο εξωτερικό. Την εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Ήδη με απόφαση της πλειοψηφίας του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα συνδράμει στην εθνική προσπάθεια. Άλλωστε, από τις αρχές Μαρτίου, πριν από την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε τη μεταφορά μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της, ύψους 83 εκατ. ευρώ, στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Ρένα Δούρου αναφερόμενη στην θετική, απέναντι στο ζήτημα, στάση της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισε ότι «ως πρώτη Περιφέρεια της χώρας, έπραξε όπως της επέβαλε να πράξει το δημόσιο συμφέρον ώστε να είναι εθνικά επωφελής και χρήσιμη και για την ίδια. Αυτό με την έννοια ότι τα κεφάλαια της συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό έχουν υψηλότερη απόδοση και είναι απόλυτα διασφαλισμένα για τις ανάγκες των πολιτών».

«Και στο μέλλον η Περιφέρεια Αττικής θα πράξει ό,τι μπορεί, ώστε η πρώτη περιφέρεια της χώρας να συμβάλει στη συλλογική εθνική προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό η κ. Δούρου με την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024