Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει για τη διαπραγμάτευση την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σε κοινή συνεδρίασή τους, σήμερα, Τρίτη, στις 15:00.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθεί το πολυνομοσχέδιο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός της ημέρας. Αυτήν την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γ.Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη.

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προσδοκάται να ξεκλειδώσει η μεσοπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές έως τις πρώτες μέρες του Μαΐου, με αποτέλεσμα να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση που θα αρκεί οριακά για να αποπληρωθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας το Μάιο και τον Ιούνιο.

Το πολυνομοσχέδιο βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή και για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώσει από πρώτο χέρι το κόμμα για τα μέτρα που θα προβλέπει, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την ψήφισή του.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, που υλοποιήθηκε χθες.

Η.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ