Καραμούζης: Μια δίκαιη συμφωνία θα άρει την αβεβαιότητα
Την εκτίμηση ότι μια δίκαιη και επωφελής συμφωνία της Ελλάς με τους εταίρους της όπως αυτή περιγράφηκε από τον πρωθυπουργό θα άρει την αβεβαιότητα και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ανάκαμψη εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων του πιστωτικού ιδρύματος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας αποσαφήνισε πως οι εκροές καταθέσεων «φρέναραν» το Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Δεν διαβλέπουμε κίνδυνο για τις καταθέσεις», είπε.
Την εκτίμηση ότι μια δίκαιη και επωφελής συμφωνία της Ελλάς με τους εταίρους της όπως αυτή περιγράφηκε από τον πρωθυπουργό θα άρει την αβεβαιότητα και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ανάκαμψη εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων του πιστωτικού ιδρύματος.
Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε πως η απάντηση στα προβλήματα της χώρας, από την ανεργία έως το χρέος, είναι η ανάπτυξη και αυτή περνά μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Ο ίδιος σημείωσε πως τράπεζες επηρεάστηκαν από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών, πρόσθεσε πάντως πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνίας θα συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Ο μόνος δρόμος είναι αυτό που περιέγραψε και με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός», είπε σχετικά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας αποσαφήνισε από την πλευρά του πως το ίδρυμα δίνει βάρος στην στήριξη των πελατών του και πως παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον δεν έχει διακόψει τις χρηματοδοτήσεις προς αυτούς. Αναφερόμενος δε στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τελευταίο τρίμηνο είπε πως καταγράφεται ύφεση του φαινομένου.
Ο κ. Καραβίας επεσήμανε πως οι εκροές καταθέσεων «φρέναραν» το Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Δεν διαβλέπουμε κίνδυνο για τις καταθέσεις. Η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για να αντλήσει ρευστότητα από τον ELA. Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και θα είναι και διαθέσιμες όποτε θέλουν οι πελάτες», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά
- Θεσσαλονίκη: Της έκανε τη ζωή κόλαση και μετά τον χωρισμό – Συνελήφθη 27χρονος μετά την καταγγελία 23χρονης
- Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

