Στο Ghent του Βελγίου θα φιλοξενηθεί η παραγωγή των νέων, συμπαγών διαστάσεων προτάσεων της Volvo, οι οποίες μάλιστα θα βασίζονται σε μια κοινή πλατφόρμα, γνωστή και ως CMA (Compact Modular Architecture).

Την πρόθεση της Volvo να διατηρήσει την παραγωγή των μικρομεσαίων διαστάσεων προτάσεών της στο Βέλγιο αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της σουηδικής φίρμας, Hakan Samuelsson, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής ενός μικρότερου αυτοκινήτου αν δεν υπάρξει συνεργασία με κάποιον άλλον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις στο Ghent για την Ευρώπη. Για την Κίνα θα πρέπει να το εξετάσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της Volvo, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως το πρώτο τετράτροχο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα θα είναι η δεύτερη γενιά του V40.

Μεταξύ άλλων, ο Hakan Samuelsson προανήγγειλε την ενίσχυση της παρουσίας της Volvo στην κατηγορία των SUV, η οποία εξακολουθεί να αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Tα SUV αυξάνονται σε όλο τον πλανήτη, συνεπώς υπάρχει κάτι στη συγκεκριμένη κατηγορία που αξίζει να δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo.

auto.in.gr