Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Η Δύση θέλει τη Ρωσία φτωχή, να ζητιανεύει...

Πούτιν: Η Δύση θέλει τη Ρωσία φτωχή, να ζητιανεύει…

Βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει κανέναν «κανόνα του παιχνιδιού» δηλώνει αναφερόμενος στο Διεθνές Δίκαιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε αφιερωματικό ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στη δημόσια τηλεόραση για τα 15 χρόνια κυριαρχίας του. Οι κυρώσεις αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της Ρωσίας, λέει ο Πούτιν κατά τον οποίο «οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε...».

Βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει κανέναν «κανόνα του παιχνιδιού» δηλώνει αναφερόμενος στο Διεθνές Δίκαιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε αφιερωματικό ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στη ρωσική δημόσια τηλεόραση για τα 15 χρόνια κυριαρχίας του.

Οι κυρώσεις αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της Ρωσίας, λέει ο Πούτιν κατά τον οποίο «οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε…».

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν παραβιάζουμε κανέναν κανόνα του παιχνιδιού. Και όταν λέω ‘κανόνες του παιχνιδιού’ εννοώ πριν απ’ όλα το Διεθνές Δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται με αυτά. Και αυτό αφορά τις σχέσεις μας με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Κριμαία […] τα προβλήματά μας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας» αναφέρει.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014, και τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση ο Πούτιν λέει: «Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας»

Και δεν βλέπει «τίποτα καινούργιο» στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση «εδώ και αιώνες».

«Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε…» προσθέτει.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Πούτιν λέει ότι «φαντάζεται ήδη» την ζωή τους αφού εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο.

«Εάν ένας άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα και να ζήσει εκεί και όχι στο εσωτερικό ενός παλατιού, πιστεύω ότι δεν έχει χάσει τους δεσμούς του με τον έξω κόσμο» λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Πρόεδρος».

«Σε ό,τι αφορά εμένα, εγώ μπορώ ήδη να φαντάζομαι την ζωή μου μακριά από τον προεδρικό θώκο» υπογραμμίζει.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την ανάληψη των ηνίων της εξουσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη το 2012 για τρίτη θητεία στην προεδρία της χώρας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος από το 2000 έως το 2008 και πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012.

Το ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε ήδη στη ρωσική Άπω Ανατολή ενώ θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής στις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την θέση του προέδρου.

«Δε μπορώ να πάω στον κινηματογράφο, ούτε στο θέατρο, ούτε να πάω για ψώνια στα μαγαζιά» λέει.

«Όμως αυτά δεν αποτελούν μεγάλες απώλειες σε σχέση με αυτά που το πεπρωμένο και οι πολίτες προσφέρουν σε αυτούς που βρίσκονται στην θέση μου: τη δυνατότητα να συμβάλουμε στον υπέρτατο βαθμό, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την χώρα μας, για το λαό μας» συμπληρώνει.

Αυτό μας αποζημιώνει από όλες τις απώλειες, συνεχίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024