Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Γουόριορς «σκούπισαν» τους Πέλικανς, νίκη για Μπακς και Γκρίζλις

Οι Γουόριορς «σκούπισαν» τους Πέλικανς, νίκη για Μπακς και Γκρίζλις

Το Γκόλντεν Στέιτ ξεκίνησε «αφηνιασμένο» από την αρχή της φετινής περιόδου και συνεχίζει σε ανάλογο ρυθμό και στα πλέι οφ. Οι Γουόριορς έγιναν τα ξημερώματα η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση, δηλαδή στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας, κάνοντας «sweep» στη Νέα Ορλεάνη (109-98), που αποδείχθηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για τους «πολεμιστές». Στο Πόρτλαντ, η συγκυρία έφερε τον Νικ Καλάθη να αγωνίζεται για 27 λεπτά ως βασικός πόιντ γκαρντ των Γκρίζλις απόντων του τραυματία (διάστρεμμα) Μπένο Ούντριχ και του Μάικ Κόνλεϊ, που δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο και αποχώρησε, αλλά ο ομογενής πλέι μέικερ δεν είχε πρόβλημα. Στο Μιλγουόκι οι Μπακς είχαν... σφυγμό, νίκησαν το Σικάγο με 92-90 και απέφυγαν τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ με τέσσερις σερί ήττες.

Το Γκόλντεν Στέιτ ξεκίνησε «αφηνιασμένο» από την αρχή της φετινής περιόδου και συνεχίζει σε ανάλογο ρυθμό και στα πλέι οφ.

Οι Γουόριορς έγιναν τα ξημερώματα η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση, δηλαδή στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας, κάνοντας «sweep» στη Νέα Ορλεάνη (109-98), που αποδείχθηκε πολύ χαμηλό εμπόδιο για τους «πολεμιστές».

Το Γκόλντεν Στέιτ έφτασε στο 4-0 έχοντας στη σύνθεσή του έναν εντυπωσιακό Στεφ Κάρι, που πλησίασε το «τριπλ νταμπλ» με 39 πόντους (6/8 τρίποντα), 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ και έδωσε 9 ασίστ, ενώ το ίδιο έλειψε να κάνει και ο Ντρέιμοντ Γκριν, που είχε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Στο Πόρτλαντ, η συγκυρία έφερε τον Νικ Καλάθη να αγωνίζεται για 27 λεπτά ως βασικός πόιντ γκαρντ των Γκρίζλις απόντων του τραυματία (διάστρεμμα) Μπένο Ούντριχ και του Μάικ Κόνλεϊ, που δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο και αποχώρησε, αλλά ο ομογενής πλέι μέικερ δεν είχε πρόβλημα.

Αντίθετα, με μεστή εμφάνιση (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) συνέβαλε κι αυτός στη νίκη επί των Μπλέιζερς με 115-109, που έφερε το Μέμφις στο 3-0 και μια «ανάσα» από την πρόκριση, με τους Γουόριορς να περιμένουν…

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μαρκ Γκασόλ (25 πόντοι) και Ζακ Ράντολφ (16), με τις «αρκούδες» να χρειάζονται ακόμη μία νίκη για τα προημιτελικά.

Στο Μιλγουόκι οι Μπακς είχαν… σφυγμό, νίκησαν το Σικάγο με 92-90 και απέφυγαν τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ με τέσσερις σερί ήττες, παίρνοντας μια νίκη γοήτρου από τους Μπουλς με καλάθι του Τζέριντ Μπέιλς στην εκπνοή.

Ο Τζέισον Κιντ βάσισε το παιχνίδι της ομάδας του στο ροτέισον, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε όσο σε άλλους αγώνες αλλά πρόλαβε να σκοράρει 10 πόντους και να μετρήσει 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Τα αποτελέσματα:

Νέα Ορλεάνη-Γκόλντεν Στέιτ 98-109
(Το Γκόλντεν Στέιτ προκρίθηκε με 4-0 νίκες)

Μιλγουόκι-Σικάγο 92-90
(Το Σικάγο προηγείται με 3-1)

Μπρούκλιν-Ατλάντα 91-83
(Η Ατλάντα προηγείται με 2-1)

Πόρτλαντ-Μέμφις 109-115
(Το Μέμφις προηγείται με 3-0)

Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες και η σειρά των αγώνων αρχίζει με δύο αναμετρήσεις στην έδρα της ομάδας που ήταν υψηλότερα στην κατάταξη της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν δύο αγώνες στο γήπεδο της άλλης ομάδας και εφόσον δεν έχει κριθεί ακόμη η πρόκριση, η σειρά μεταφέρεται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024