Προβάδισμα 14 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση
Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η ΝΔ 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χρυσή Αυγή, 5%, οι ΑΝΕΛ 3,6%,το ΠΑΣΟΚ 3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16%.
Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η ΝΔ 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χρυσή Αυγή, 5%, οι ΑΝΕΛ 3,6%,το ΠΑΣΟΚ 3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16%.
Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 51% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές.
Στο ερώτημα εάν η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις το 50% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη.
Το 63% δηλώνει ανήσυχο για χρεοκοπία έναντι 32% που δεν δείχνει το ίδιο, ενώ το 48% ανησυχεί για το ενδεχόμενο Grexit, έναντι 45%.
Το 39% είναι ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.
Το 64% διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το 77% διαφωνεί με την αποφυλάκιση του Ξηρού, ενώ το 32% διαφωνεί με τις αλλαγές στην Παιδεία.
Το 55% έχει θετική γνώμη για τον Γ. Βαρουφάκη έναντι 36% αρνητική, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι θετικές γνώμες είναι 40%, έναντι 50% που φθάνουν οι αρνητικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει



