Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δριμύτατη επίθεση Στ.Θεοδωράκη στην κυβέρνηση

Δριμύτατη επίθεση Στ.Θεοδωράκη στην κυβέρνηση

Τα λόγια που είχαν χρησιμοποιήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις ΠΝΠ επί κυβερνήσεως Σαμαρά χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: «Ξεφτίλα, χουντικής έμπνευσης. Ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Ντροπή της Δημοκρατίας. Η κατάλυση της Δημοκρατίας δε συντελείται μόνο με τανκς, αλλά και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.»

Τα λόγια που είχαν χρησιμοποιήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Βούτσης, Κωνσταντοπούλου, Παπαδημούλης, αλλά και o Αλ.Τσίπρας) στις ΠΝΠ επί κυβερνήσεως Σαμαρά χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

«Ξεφτίλα, χουντικής έμπνευσης. Ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Ντροπή της Δημοκρατίας. Η κατάλυση της Δημοκρατίας δε συντελείται μόνο με τανκς, αλλά και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.»

Αυτά βέβαια τότε που κυβερνούσαν οι άλλοι. Τώρα που κυβερνάτε εσείς οι ίδιες πράξεις, είναι πατριωτικό καθήκον, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, φέρνοντας για παράδειγμα τους διορισμούς «κομματικών παιδιών», την επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

«Δεν ξεμένουμε δηλαδή μόνο από λεφτά, ξεμένουμε και από συμμάχους. Ακόμη και το φλερτ με τον Πούτιν και τη Ρωσία καταλήγει στο πουθενά. Δεν αρκούν, κύριοι της κυβέρνησης, οι υποκλίσεις για να πάρεις 5 δισ. από τη Ρωσία» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει και τι ζητούν οι Ευρωπαίοι.

«Αν κάνετε τόσα πολλά λάθη στο εσωτερικό, αν έχετε τόσο λάθος προτεραιότητες στην Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, στη μετανάστευση, στη στελέχωση του Δημοσίου, πώς να πιστέψει, και ο πιο καλοπροαίρετος, ότι στην Ευρώπη θέτετε τα σωστά ζητήματα, τις σωστές προτεραιότητες.

» Γιατί χάσατε τόσους μήνες με ανώφελους παλικαρισμούς; Γιατί δε νομοθετήσατε τον ανεξάρτητο οργανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων; Γιατί δεν προχωράτε τις επενδύσεις, ώστε να πιάσει ο κόσμος δουλειά, να βελτιωθούν οι υποδομές και να εισπράξει η χώρα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Γιατί δεν εφαρμόζετε τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, αφού εσείς οι ίδιοι διακηρύξατε με τυμπανοκρουσίες ότι θα το κάνετε;

» Γιατί δεν κόβετε τις συντάξεις των πενηντάρηδων; Γιατί δεν κάνετε ένα ενιαίο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και καταπολέμησης της μαύρης εργασίας;

» Ισχυρίζεστε ότι πολεμάτε μόνο για να μη μειωθούν μισθοί και συντάξεις. Οδηγώντας όμως τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και σε ρήξη, με τι λεφτά και σε ποιο νόμισμα θα πληρωθούν τον άλλο μήνα οι μισθοί και οι συντάξεις;»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προτεραιότητά της είναι να κτίσει το δικό της κομματικό κράτος και να «εξοφλήσει γραμμάτια σε ομάδες και ομαδούλες».

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για σενάρια εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε: «Ποιον αλήθεια απειλείτε με εκλογές; Τους δανειστές; Υπάρχουν στα αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς ανάμεσά σας, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές;

» Ή απειλείτε τους εξουθενωμένους και ανήσυχους πολίτες για να σας δώσουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό; Να το κάνετε τι; Σε τι θα σας ωφελήσει αυτό; Δε φοβάστε ότι οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας;

» Ή μήπως δεν υπάρχει για εσάς χώρα και υπάρχει μόνο κόμμα; Δεν υπάρχει κοινωνία αλλά μόνο ψηφοφόροι.

» Υπάρχει, κύριοι, κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Και φοβάμαι ότι τρέχετε χωρίς φρένα προς αυτή τη στιγμή» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024