Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Έξω από το υπουργείο Υγείας είχαν συγκεντρωθεί νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ έξω από τη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Οι γιατροί είχαν 4ωρη στάση εργασίας ώς τις 15.00 για την «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία». Παράλληλα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Παίδων Πεντέλης.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Από τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσιμών των δήμων και των περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι όλης της χώρας, εν όψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι δήμαρχοι επέδωσαν στο προεδρείο και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της ΚΕΔΕ καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Μέλη του ΟΤΑ Αττικής θα συγκεντρωθούν και στην Ομόνοια.

Παράλληλα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων διοργανώνει στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας