Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι... «αριστεροί του BBC» κατηγορούνται ότι έστησαν ενέδρα στον Κάμερον

Oι… «αριστεροί του BBC» κατηγορούνται ότι έστησαν ενέδρα στον Κάμερον

Στο δρόμο για τις κάλπες, οι αρχηγοί των βρετανικών κομμάτων πηγαίνουν από συνέντευξη σε προεκλογική ομιλία ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη τη μάχη για την πρωτιά. Δύσκολη ήταν η εμπειρία της τελευταίας ζωντανής συνέντευξης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που εξελίχθηκε σε... επίθεση ερωτήσεων: Οι οπαδοί των Τόρις μιλούν για... «ενέδρα αριστερών» και κατηγορούν τον παρουσιαστή για προκατάληψη - ο οποίος μάλιστα προκάλεσε τον Κάμερον να βάλει και στοίχημα ότι δεν θα έχει πλειοψηφία.

Στο δρόμο για τις κάλπες, οι αρχηγοί των βρετανικών κομμάτων πηγαίνουν από συνέντευξη σε προεκλογική ομιλία ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη τη μάχη για την πρωτιά. Δύσκολη ήταν η εμπειρία της τελευταίας ζωντανής συνέντευξης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που εξελίχθηκε σε… επίθεση ερωτήσεων.

Οι οπαδοί των Τόρις μιλούν για… «ενέδρα αριστερών» και κατηγορούν τον παρουσιαστή για προκατάληψη – ο οποίος μάλιστα προκάλεσε τον Κάμερον να βάλει και στοίχημα ότι δεν θα έχει πλειοψηφία.

Οι κάλπες στήνονται σε δύο εβδομάδες και ο αρχηγός των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον ήταν το πρόσωπο της ραδιοφωνικής εκπομπής Live Lounge του Πρώτου Προγράμματος του BBC.

Η εκπομπή μεταδιδόταν ζωντανά και το κοινό που βρισκόταν στο στούντιο μπορούσε να θέτει ερωτήσεις.

Τα μέλη του κοινού αποδείχθηκαν μάλλον εχθρικά απέναντι στον πρωθυπουργό, τα οποία τον διέκοπταν συχνά. Άλλοι τον ειρωνεύτηκαν για τις απαντήσεις του σε μία γυναίκα από το κοινό που είχε μείνει άστεγη στα 18 και τον ρώτησε τι θα κάνει για τους αστέγους, ενώ δύσκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα και όταν ο Κάμερον ρωτήθηκε για το ελάχιστο όριο διαβίωσης -δεν ήξερε το ποσό.

Μέλος του κοινού τον ρώτησε επίσης μάλλον επίμονα για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμα (DUP), επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αντίθεση του δεύτερο στο νομοθετικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο Κάμερον απάντησε ότι δεν θέλει να συνασπιστεί με κανέναν, η κοπέλα από το κοινό επέμενε, αλλά εκεί παρενέβη ο ίδιος ο παρουσιαστής που έριξε λάδι στη φωτιά και του είπε ότι θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιον αν θέλει να κυβερνήσει.

«Το λέτε και το ξαναλέτε» είπε τότε ο Κάμερον στον παρουσιαστή, «και πού ξέρετε το αποτέλεσμα των εκλογών; Έχετε χάρισμα από τον Θεό;». Ο παρουσιαστής όχι μόνο δεν τα μάζεψε, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση: «Σας πάω στοίχημα χίλιες λίρες πως δεν θα έχετε πλειοψηφία» του απάντησε.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους οπαδούς των Συντηρητικών που σχολίαζαν στο Διαδίκτυο και κατηγορούσαν τον παρουσιαστή ότι ήταν προκατειλημμένος. Την σκυτάλη ανέλαβαν οι φιλικές σε αυτούς εφημερίδες, όπως ο Telegraph που αναρωτιέται για το εάν τα μέλη του κοινού ήταν αντιπροσωπευτικά του εκλογικού σώματος και δίνει ιδιαίτερη αναφορά στις επικρίσεις πως επρόκειτο για «αριστερή ενέδρα».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, κύκλοι του κόμματος άφησαν να εννοηθεί πως εξετάζουν να κινηθούν νομικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024