
Χρυσόγονος: Δημοψήφισμα αν μέχρι τις 11 Μαΐου δεν έχουμε συμφωνία
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος μέσα στον Μάιο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές κατά τη διαπραγμάτευση, τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, εκτιμώντας πως ένα «όχι» των πολιτών στο ερώτημα αν δέχονται τη συμφωνία, νομιμοποιεί την κυβέρνηση για ρήξη.
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος μέσα στον Μάιο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές κατά τη διαπραγμάτευση, τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, εκτιμώντας πως ένα «όχι» των πολιτών στο ερώτημα αν δέχονται τη συμφωνία, νομιμοποιεί την κυβέρνηση για ρήξη.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, «άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε» ανέφερε.
Ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ, «τα οποία η ΕΚΤ είχε αξιώσει να εξαιρεθούν από το PSI και η τότε κυβέρνηση δέχθηκε». Αυτά «δεν μπορούν να πληρωθούν από ταμειακά διαθέσιμα, άρα πριν φθάσουμε στον Ιούλιο Αύγουστο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διατύπωση ενός δημοψηφίσματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ μιας διατύπωσης κοντά στο «συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία ενδεχομένως απαιτούν οι δανειστές», διασαφηνίζοντας πάντως ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα «ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο» και πως «το plan A είναι να συμφωνήσουμε σε κάτι που θα είναι βιώσιμο και για εμάς και για εκείνους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Έλληνες με τις περισσότερες κατακτήσεις Ευρωλίγκας: Για τη 2η ο Μπαρτζώκας, για την 3η ο Παπανικολάου
- Τσίπρας: Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί
- Νέες ταινίες: Ελληνική έκπληξη, θρίλερ και ένα Star Wars για τους fans
- Με δύο άσους στο μανίκι: Πως ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Φενέρ και τρόμαξε τους άλλους (vid)
- Η ΕΕ αναθεωρεί τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, καθώς ο πόλεμος στο Ιράν εκτοξεύει τον πληθωρισμό
- Μικρολίμανο: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άνδρα που είχε στην κατοχή του όπλα και χειροβομβίδες
