Δεκάδες μετανάστες μεταφέρονται στο λιμάνι της Ραφήνας
Εβδομήντα τέσσερις άνδρες, επτά γυναίκες και δώδεκα παιδιά, είναι μεταξύ των δεκάδων παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σήμερα μέσα σε ξύλινο σκάφος στο Στενό Καφηρέα, περισυνελέγησαν από σκάφη του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ραφήνας.
Εβδομήντα τέσσερις άνδρες, επτά γυναίκες και δώδεκα παιδιά, είναι μεταξύ των δεκάδων παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σήμερα μέσα σε ξύλινο σκάφος στο Στενό Καφηρέα, περισυνελέγησαν από σκάφη του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ραφήνας.
Τρεις ακόμα άνδρες πιθανόν ουκρανικής υπηκοότητας, που επέβαιναν και αυτοί στο ξύλινο σκάφος και οι οποίοι φέρονται ως οι οργανωτές της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών, κρατούνται στο λιμεναρχείο της Ραφήνας για προανάκριση.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από πού είχε ξεκινήσει το ξύλινο σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες και ποιός ήταν ο τελικός προορισμός του.
Οι παράτυποι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Πικέρμι.
Οι μετανάστες εντοπίστηκαν μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε σκάφος με περίπου 85 άτομα και ότι είναι σε κίνδυνο.
Το σκάφος, το οποίο μετέφερε τους μετανάστες, κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.
Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πικερμίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κούβα: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δίωξη του πρώην προέδρου Ραούλ Κάστρο – Τραμπ: Η σύλληψη Μαδούρο ήταν μήνυμα
- Έμπολα: Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης στην Ευρώπη
- Ο Ralph Lauren και το Americana λουκ: 60 χρόνια μόδας – Από το σκοτεινό Μπρονξ στην κορυφή του κόσμου
- Ελληνιάδης για Κάρεϊ Σκάρι: «Ήταν ταλεντάρα, αλλά έμπλεξε από μικρός με διάφορα πράγματα…»
- «Το Ιράν ή θα υπογράψει ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» – Ο Τραμπ επανέρχεται με απειλές
- Πέντε ιρανικές και μία ταινία από την Παλαιστίνη στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ
