
Κερέ: Το «Grexit» δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας
Υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα στην Ελλάδα, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο του «Grexit», της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, «δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας» για την ΕΚΤ, πρόσθεσε.
Υπάρχει «πολλή δουλειά» να γίνει ακόμα στην Ελλάδα, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο του «Grexit», της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, «δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας» για την ΕΚΤ, πρόσθεσε.
«Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό,» δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.
Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει στους εταίρους της μια λίστα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «είναι δύσκολες και αργές», εξήγησε ο Κερέ προσθέτοντας ότι «συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες…σε μια σειρά θεμάτων».
«Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση» είπε.
Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, ο Κερέ εκτίμησε ότι ήδη υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στις χώρες του ενιαίου νομίσματος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίσουν τη διατήρησή της.
«Υπάρχει εμφανώς οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Η ανάπτυξη επιστρέφει, όλοι οι δείκτες εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είναι ανοδικοί,» δήλωσε.
Ωστόσο, αυτή η ανάκαμψη είναι ανεπαρκής και αρκετά ανισομερής, προειδοποίησε ο Κερέ ενώ αναφέρθηκε στις ανησυχίες ότι «η τωρινή ανάκαμψη δεν είναι παρά κυκλική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442