
Γερμανικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση διασυνοριακών δανείων στην Ελλάδα
Οι γερμανικές τράπεζες είχαν τη μεγαλύτερη έκθεση διασυνοριακών δανείων στην Ελλάδα -ακολουθούμενες από τις αμερικανικές και τις βρετανικές τράπεζες- στο τέλος του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Από τα σχεδόν 46,8 δισ. δολάρια που όφειλαν στο εξωτερικό Έλληνες δανειολήπτες, στις γερμανικές τράπεζες αντιστοιχούσαν 13,3 δισ. δολάρια, στις αμερικανικές 12,7 δισ. δολάρια και στις βρετανικές 12,2 δισ. δολάρια.
Οι γερμανικές τράπεζες είχαν τη μεγαλύτερη έκθεση διασυνοριακών δανείων στην Ελλάδα -ακολουθούμενες από τις αμερικανικές και τις βρετανικές τράπεζες- στο τέλος του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS).
Από τα σχεδόν 46,8 δισ. δολάρια που όφειλαν στο εξωτερικό οι Έλληνες δανειολήπτες, στις γερμανικές τράπεζες αντιστοιχούσαν 13,3 δισ. δολάρια, στις αμερικανικές 12,7 δισ. δολάρια και στις βρετανικές 12,2 δισ. δολάρια.
Οι ολλανδικές τράπεζες έχουν έκθεση 1,7 δισ. δολάρια, οι γαλλικές 1,6 δισ. δολάρια και οι ιταλικές 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, που έχουν συλλεχθεί από 31 χώρες και αντανακλούν τον «τελικό κίνδυνο», που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις και ενέχυρα.
Οι περισσότερες ξένες τράπεζες περιόρισαν μαζικά την έκθεσή τους στην Ελλάδα μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012, με πρώτες τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μάρω Κοντού: «Θα πρέπει να σου πω οριστικά καληνύχτα» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη
- Στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο – Στο 2,8% στην ευρωζώνη
- Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για το φιλικό κόντρα στην Άλκμααρ
- Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Γιόρτασε τα γενέθλια του με τον γιο του – Οι ευχές της Λένας Δροσάκη
- Δημος Ιωαννιτών: Δύο σημαντικά μνημεία αποδόθηκαν σήμερα στην πόλη και τους ανθρώπους της
- Μέχρι πότε θα ισχύει το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης – Τι ισχύει για το εξωτερικό