Βαλς: Απετράπη επίθεση σε εκκλησία-σύμβολο της Γαλλίας
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
«Ήθελε να επιτεθεί εναντίον μιας εκκλησίας, επρόκειτο να επιτεθεί εναντίον ενός συμβόλου της Γαλλίας, ήθελε χωρίς καμία αμφιβολία να επιτεθεί εναντίον της ίδιας της ουσίας της Γαλλίας» προσέθεσε ο Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο Βιλζουίφ, στα περίχωρα του Παρισιού.
Πρόκειται για έναν φοιτητή πληροφορικής με καταγωγή από την Αλγερία που βρισκόταν από το 2014 σε λίστα επικίνδυνων προσώπων.
Κατά ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ο νεαρός ανακαλύφθηκε όταν αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και κάλεσε ασθενοφόρο. Εξετάζεται επίσης πιθανή διασύνδεση με τη δολοφονία μίας 32χρονης το πρωί της περασμένη Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γερμανία: Αξιωματούχοι ζητούν αυστηρότερους νόμους για τον εξτρεμισμό μετά την επίθεση στο Pride του Βερολίνου
- Booking: Η δικαστική «αντεπίθεση» των ξενοδόχων
- Η ΕΛΑΣ για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στον ΠΙΣ: Η νομιμότητα δεν αποκαθίσταται με πολιτικούς διορισμούς
- Αλβανία: Βουλευτής αρπάζει απόρρητο έγγραφο για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ – Υπάλληλος τον καταδιώκει και πέφτει από τις σκάλες
- Εθνική Ιταλίας: Παραιτήθηκαν Μαλντίνι και Λεονάρντο 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους!
- Κριστιάνο Ρονάλντο: Hθοποιός, παραγωγός, δισεκατομμυριούχος – Με τον Τιερί Ανρί στη νέα δραματική σειρά Day 1s

