Βαλς: Απετράπη επίθεση σε εκκλησία-σύμβολο της Γαλλίας
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση που απετράπη την Κυριακή είχε στόχο «τους χριστιανούς, τους καθολικούς της Γαλλίας» και επρόκειτο να διαπραχθεί εναντίον μιας εκκλησίας, «συμβόλου της Γαλλίας».
«Ήθελε να επιτεθεί εναντίον μιας εκκλησίας, επρόκειτο να επιτεθεί εναντίον ενός συμβόλου της Γαλλίας, ήθελε χωρίς καμία αμφιβολία να επιτεθεί εναντίον της ίδιας της ουσίας της Γαλλίας» προσέθεσε ο Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο Βιλζουίφ, στα περίχωρα του Παρισιού.
Πρόκειται για έναν φοιτητή πληροφορικής με καταγωγή από την Αλγερία που βρισκόταν από το 2014 σε λίστα επικίνδυνων προσώπων.
Κατά ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ο νεαρός ανακαλύφθηκε όταν αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και κάλεσε ασθενοφόρο. Εξετάζεται επίσης πιθανή διασύνδεση με τη δολοφονία μίας 32χρονης το πρωί της περασμένη Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Ralph Lauren και το Americana λουκ: 60 χρόνια μόδας – Από το σκοτεινό Μπρονξ στην κορυφή του κόσμου
- Ελληνιάδης για Κάρεϊ Σκάρι: «Ήταν ταλεντάρα, αλλά έμπλεξε από μικρός με διάφορα πράγματα…»
- «Το Ιράν ή θα υπογράψει ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» – Ο Τραμπ επανέρχεται με απειλές
- Πέντε ιρανικές και μία ταινία από την Παλαιστίνη στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ
- Υποκλοπές: Όταν η καχυποψία απέναντι στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου γίνεται βεβαιότητα
- Η UEFA αλλάζει ριζικά το ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων

