Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόοδο στο Κυπριακό εντός του 2015 «βλέπει» ο Τζον Κέρι

Πρόοδο στο Κυπριακό εντός του 2015 «βλέπει» ο Τζον Κέρι

Την αδήριτη ανάγκη να δοθεί μια λύση στο Κυπριακό εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εκτιμώντας πως είναι εφικτή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν φέτος. Το πρόβλημα «εκλιπαρεί να γίνουν διεθνείς προσπάθειες ώστε να υπάρξει μια λύση, μια διαρκής διευθέτηση» σημείωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ πριν την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την αδήριτη ανάγκη να δοθεί μια λύση στο Κυπριακό εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εκτιμώντας πως είναι εφικτή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν φέτος.

Μιλώντας πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέρι ανέφερε ότι το Κυπριακό έχει μείνει ανεπίλυτο πάρα πολύ καιρό.

Το πρόβλημα «εκλιπαρεί να γίνουν διεθνείς προσπάθειες ώστε να υπάρξει μια λύση, μια διαρκής διευθέτηση» σημείωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Πιστεύουμε ότι τα μέρη μπορούν να επιτύχουν αληθινή και διαρκή πρόοδο το έτος 2015» πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

«Να καταλήξουμε σε λύση…»

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.

«Επιθυμούμε να επιτύχουμε μια διαρκή λύση στην Κύπρο. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια λύση εντός του 2015… Περιμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν μετά τις προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στον πρώτο γύρο των εκλογών αυτών την περασμένη Κυριακή και θα υπάρξει δεύτερος γύρος στα τέλη Απριλίου.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανέστειλε τη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Οκτώβριο, εξοργισμένη για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ερευνητικά σκάφη στα ανοικτά της Λευκωσίας, σε περιοχές που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει άδειες για την εξερεύνηση και άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024