Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η ΚΕΔΕ για τα διαθέσιμα
Άμεση συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η ΚΕΔΕ, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο συμφωνίας με την κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Με αφορμή την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ.Μάρδα ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους για τον Απρίλιο, οι δήμαρχοι τονίζουν ότι «οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία».
Άμεση συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η ΚΕΔΕ, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο συμφωνίας με την κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.
Με αφορμή την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ.Μάρδα στο Mega ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους για τον Απρίλιο οι δήμαρχοι τονίζουν ότι «οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία».
- Μάρδας: Μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους
«Σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρίστατο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Γ. Πατούλης, υπήρξε δημόσια ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα ότι το κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αλλά και άλλες υποχρεώσεις του, στο τέλος του μηνός Απριλίου. Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκε να προσφύγει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Δήμους να τοποθετήσουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος» αναφέρει η ΚΕΔΕ.
Και συνεχίζει: «Η δημόσια αυτή ομολογία του υπουργού μάς προξενεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας. Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται «οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια», πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο.
»Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα κι όχι με δημιουργικές ασάφειες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
»Για το λόγο αυτό ζητάμε ως ΚΕΔΕ άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθούμε με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί στην εθνική προσπάθεια.
»Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει η Πατρίδα μας και η κοινωνία τις συνέπειες της κρίσης. Κι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για μια ακόμη φορά» καταλήγει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Tοπικής Aυτοδιοίκησης, ώστε Δήμοι και Περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Εάν μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, γραφτεί, υπάρξει απόφαση, η οποία έχει ημερομηνία λήξης και δεν είναι μια αόριστη διαδικασία, η οποία καταρρέει τη θεσμική οντότητα του αυτοδιοικητικού συνταγματικού κανόνα βεβαίως είναι μια διαδικασία την οποία συζητούμε» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι

