Την δυνατότητα να λειτουργούν ακόμα και χωρίς την παρουσία του smartphone αποκτούν τα έξυπνα ρολόγια ενδεδυμένα με Android Wear, δυνατότητα που αλλάζει άρδην τον τρόπο που αξιοποιούνται τα smartwatch.

Τα ρολόγια με Android Wear θα μπορούν να διατηρούν την σύνδεσή τους με το τηλέφωνο μέσω Wi-Fi, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν το ανάλογο τσιπ. Η σύνδεση με το smartphone παραμένει απαραίτητη, καθώς παραμένει αρμόδιο για την επεξεργασία και την ανάκτηση πληροφοριών.

Το μοίρασμα του κοινού δικτύου ασύρματης δικτύωσης ασφαλώς αυξάνει την εμβέλεια στην οποία μπορούν οι δύο συσκευές να επικοινωνούν απρόσκοπτα, επικοινωνία που με το Bluetooth περιορίζεται σε μερικές δεκάδες μέτρα και υπόκειται σε περιορισμούς, όπως τα εμπόδια στους εσωτερικούς χώρους. Από την άλλη, η επικοινωνία και πάλι περιορίζεται στα όρια του εκάστοτε δικτύου Wi-Fi και δεν σημαίνει ότι το smartphone μπορεί να παραμένει ξεχασμένο στο σπίτι και το ρολόι να λειτουργεί στο γραφείο. H σύνδεση των δύο μέσω Διαδικτύου ίσως να έλυνε το πρόβλημα, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια της ομάδας του Android Wear.

Σε ότι αφορά στις εφαρμογές που καθιστούν χρήσιμο ή άχρηστο ένα smartwatch, η ομάδα του Android Wear στην Google προωθεί μέσω μιας ενημέρωσης του συστήματος την δυνατότητα σχεδιασμού με το χέρι διασκεδαστικών εικονιδίων (emoji) προς αποστολή στις επαφές που έχει στην διάθεσή του ο χρήστης, χωρίς να απαιτείται να φοράει smartwatch και ο παραλήπτης (Emoji Pictionary, επιλογή επαφής, εντολή «draw emoji», σχεδίαση και αυτόματη επιλογή σχετικού emoticon).

Με το νεότερο Android Wear update, περισσότερες επιλογές εμφανίζονται με ένα πέρασμα του δακτύλου πάνω στην επιφάνεια του ρολογιού -ή με το γύρισμα του καρπού-, αλλάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο αλληλεπίδρασης με την συσκευή και καταργώντας μερικώς τις διαδοχικές επιλογές στα μενού. Παρά το γεγονός ότι, το Android Wear επιτρέπει την χρήση φωνητικών εντολών, το λεγόμενο swipe (το σύρσιμο του δακτύλου από την δεξιά ή την αριστερή πλευρά) εμφανίζει την λίστα των διαθέσιμων app, ταξινομημένες με βάση την συχνότητα χρήσης τους και με ένα δεύτερο swipe τις επαφές.

Δείτε μια εισαγωγή στην χρήση των ρολογιών με Android Wear:

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr