Σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» την Πελοπόννησο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, σε θαλάσσια περιοχή στο νομό Λακωνίας. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρο ανατολικά της Νεάπολης Βοιών. Νωρίτερα έγινε σεισμός 4,3 βαθμών στην Ηλεία.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, σε θαλάσσια περιοχή στο νομό Λακωνίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση που έγινε στις 19:46 είχε επίκεντρο 8 χλμ ανατολικά της Νεάπολης Βοιών και 173 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμό εντοπίστηκε στα 19 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός στην Ηλεία.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,3 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Αμαλιάδας.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών με επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Βάρδα της Ηλείας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο πρόκειται για μία δόνηση που εντάσσεται στην συνηθισμένη σεισμικότητα της περιοχής, ωστόσο το φαινόμενο παρακολουθείται.
Από τη σεισμική δόνηση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια, αλλά συνοδευόταν από υπόκωφη βοή.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύρος: Ιατροδικαστική εξέταση, τηλεφωνικές επικοινωνίες και κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση
- Πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία: Στάχτη 1,5 εκατ. στρέμματα, πάνω από 320.000 οι εκτοπισμένοι
- Στην αντεπίθεση ο Ινφαντίνο μετά το Μουντιάλ: «Σπέρνετε μίσος και ψεύτικες φήμες» (pics)
- Καρκίνος: Παγκόσμια αύξηση – Τα νέα περιστατικά αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
- «Το πρόβλημα δεν είναι το Σύνταγμα, αλλά όσοι το παραβιάζουν» – Οι συνταγματολόγοι Ακρίτας Καϊδατζής και Χαράλαμπος Κουρουνδής στο in
- Στραζέλ: «Αν εξαιρέσουμε Παναθηναϊκό και Χάποελ, όλες οι κορυφαίες ομάδες ενδιαφέρθηκαν» (pic, vid)

