Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή κάθειρξης 30 ετών σε δουλέμπορο
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ δουλέμπορος ο οποίος κάτω από τραγικές συνθήκες μετέφερε με κλεμμένο ιστιοφόρο 31 μετανάστες και ένα παιδί από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής από 5.000 έως 12.000 δολάρια το άτομο.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 350.000 ευρώ δουλέμπορος ο οποίος κάτω από τραγικές συνθήκες μετέφερε με κλεμμένο ιστιοφόρο 31 μετανάστες και ένα παιδί από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής από 5.000 έως 12.000 δολάρια το άτομο.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι δουλέμποροι ήταν τρεις αλλά συνελήφθησαν οι δύο, καθώς ο τρίτος κατάφερε και διέφυγε.
Από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας καταδικάστηκαν για 1) παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών από τα σημεία εισόδου στην ελληνική επικράτεια, κατ` επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση ότι από της πράξη αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και 2) της συμμορίας, σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών και 6 μηνών (ανωτάτη εκτιτέα ποινή 25 έτη) και συνολική χρηματική ποινή 350.000 ευρώ.
Όμως ο ένας από τους καταδικασθέντες άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου, την οποία ο Άρειος Πάγος απέρριψε. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αποστολάκη κατά Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση ανέχεται καταχρηστικές χρεώσεις και υπέρογκα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]
- Τρόμος στον αέρα για τον Γιανάι: Αναγκαστική προσγείωση στη Βαρκελώνη μετά από σύγκρουση με σμήνος πουλιών
- Ακίνητα: Τι αλλάζει στη διαδικασία έξωσης – Τα 10 βήματα
- Γιώργος Μυλωνάκης: Βελτιώνεται η υγεία του – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Πώς η ΑΙ του Μασκ οδηγεί τους ανθρώπους σε παραλήρημα – «Επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τη σύζυγό του»
- «Ψάχνει… μπαμ με τον Οκέκε η Χάποελ του Ιτούδη» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-20-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442