
Οι Greek Travel Bloggers στη Χερσόνησο Ηρακλείου!
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ομάδας Greek Travel Bloggers στο πλαίσιο ενός Press Trip, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χερσονήσου το τριήμερο 27-29 Μαρτίου 2015. Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια αγκαλιάστηκε ένθερμα από ταξιδιωτικούς φορείς και κατοίκους του δήμου, ενώ έλαβε αυξημένη δημοσιότητα τόσο από παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας όσο και, όπως ήταν εξαρχής σκοπός, από […]
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ομάδας Greek Travel Bloggers στο πλαίσιο ενός Press Trip, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χερσονήσου το τριήμερο 27-29 Μαρτίου 2015.
Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια αγκαλιάστηκε ένθερμα από ταξιδιωτικούς φορείς και κατοίκους του δήμου, ενώ έλαβε αυξημένη δημοσιότητα τόσο από παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας όσο και, όπως ήταν εξαρχής σκοπός, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και το διαδίκτυο γενικότερα.
Οι πέντε (5) travel bloggers από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Μαρία Καλύμνου από το www.maryhop.com, ο Χρήστος Λουκάς από το www.blogtravels.gr, η Μαρία Κόφου από το www.travelstoriesfromyworld.com, η Μαρία Πετροπούλου από το www.mylandingrunway.com και ο Κώστας Φυλακτός από το www.runvel.gr, ξεναγήθηκαν σε θρησκευτικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα του Δήμου Χερσονήσου πέρα από τα συνηθισμένα, συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις και σε φυσιολατρικές εξορμήσεις, παρακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες, εντρυφώντας παράλληλα σε έθιμα, παραδόσεις και αξίες της κρητικής γης και ιστορίας, ενώ γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.
Η πρωτοπόρα και εναλλακτική αυτή ενέργεια σκοπό έχει τη διάδοση των αξιοθεάτων και των δράσεων του Δήμου Χερσονήσου, πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα του καλοκαιριού και της θάλασσας, συνδυάζοντας τη δύναμη των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την απήχηση που έχουν στον υποψήφιο επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής.
Αναδεικνύει τις εναλλακτικές δραστηριότητες, δίνει έμφαση στην ιδιαιτερότητα κάθε χωριού και περιοχής, ενώ τονίζει τις διαχρονικές και ανεξαρτήτως εποχής δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού μιας από τις ισχυρότερες τουριστικές περιοχές του νησιού και της χώρας.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στις γενικότερες συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου, κ. Γιάννη Μαστοράκη, που έρχονται να προστεθούν στις οργανωμένες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, στο συνδυασμό offline και online διαφήμισης, στην ίδρυση Αντιδημαρχίας Τουρισμού από τη νέα διοικούσα αρχή του δήμου.
Η φιλοξενία των επισκεπτών bloggers πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμη Μουντράκη, και του ειδικού συμβούλου για θέματα Τουρισμού, κ. Μηνά Λιαπάκη.
Απώτερος σκοπός είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων επιλογών για τον επισκέπτη.
- Θεσσαλονίκη: Ο «Ζορό» στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
