
Έκτακτη συνάντηση είχαν Βαρουφάκης – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον
Έκτακτο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον. Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και έγινε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times, οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε «ανεπίσημο» ελληνικό αίτημα προς το ΔΝΤ να καθυστερήσει μια πληρωμή δόσης, κάτι που το Ταμείο αρνήθηκε να δεχτεί.
Έκτακτο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, πήγε «πολύ καλά» σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εαρινών συσκέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
O Γ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με αξιωματούχους στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσηγια τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ωστόσο στο πρόγραμμά του δεν υπήρχε αρχικά συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Η συνάντηση έγινε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times, οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε «ανεπίσημο» ελληνικό αίτημα προς το ΔΝΤ να καθυστερήσει μια πληρωμή δόσης, κάτι που το Ταμείο αρνήθηκε να δεχτεί.
Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας αναφερθείσα στο θέμα είπε ότι η καθυστέρηση πληρωμής δόσης προς το Ταμείο από την Ελλάδα είναι κάτι που δεν συνιστάται στην παρούσα συγκυρία.
Επίσης, υπογράμμισε πως οι αναβολές των πληρωμών αποτελούν εξαιρέσεις στην ιστορία του ΔΝΤ «και ουδέποτε είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».
Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, τέτοιες αναβολές δεν δόθηκαν ποτέ σε προηγμένες οικονομίες και δίνονταν πάντα σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η γενική διευθύντρια διευκρίνισε μάλιστα στη συνέχεια πως το ΔΝΤ το είχε υπενθυμίσει στη διάρκεια συνομιλιών με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα