ESM: Το χρέος της Ελλάδας μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς κούρεμα
Το χρέος της Ελλάδας μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς να υποστούν νέο κούρεμα οι πιστωτές, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Όπως είπε, η Ελλάδα επωφελείται από μακροχρόνιες λήξεις του χρέους και χαμηλά κόστη δανεισμού, χάρη στα οποία εξοικονομεί δισεκατομμύρια ευρώ.
Το χρέος της Ελλάδας μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς να υποστούν νέο κούρεμα οι πιστωτές, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Όπως είπε, η Ελλάδα επωφελείται από μακροχρόνιες λήξεις του χρέους και χαμηλά κόστη δανεισμού, χάρη στα οποία εξοικονομεί δισεκατομμύρια ευρώ.
«Με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τα συνεχιζόμενα οφέλη αυτού του μεγέθους κάθε χρόνο, η χώρα μπορεί να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο χρέος χωρίς ένα νέο κούρεμα» είπε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Ινστιτούτο Πίτερσον για τη Διεθνή Οικονομία στην Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
- Ο Λανουά επέλεξε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον τελευταίο διαιτητή σε ορισμούς στη La Liga
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι «ισχυροί κωδικοί πρόσβασης» δεν αρκούν στην εποχή της AI
