Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίστι Κόπλαντ: Μία αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στη «Λίμνη των Κύκνων»

Μίστι Κόπλαντ: Μία αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στη «Λίμνη των Κύκνων»

Όταν η Μίστι Κόπλαντ ανέβηκε στη σκηνή του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον για να χορέψει ως πρίμα μπαλαρίνα στη «Λίμνη των Κύκνων», όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω της. Αλλά αυτό είναι κάτι που το έχει συνηθίσει. Η 31χρονη Μίστι είναι η μοναδική αφρο-αμερικανή μπαλαρίνα του American Ballet Theatre τα τελευταία 20 χρόνια.

Όταν η Μίστι Κόπλαντ ανέβηκε στη σκηνή του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον για να χορέψει ως πρίμα μπαλαρίνα στη «Λίμνη των Κύκνων», όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω της. Αλλά αυτό είναι κάτι που το έχει συνηθίσει.

Η 31χρονη Μίστι είναι η μοναδική αφρο-αμερικανή μπαλαρίνα του American Ballet Theatre τα τελευταία 20 χρόνια.

Η ίδια πάλεψε πολύ για να ξεπεράσει τεράστια εμπόδια μέχρι να φτάσει να ανέβει στη σκηνή του Kennedy Center. «Είναι σημαντικό να μιλήσουμε για την ύπαρξη μιας μαύρης γυναίκας στον πολύ λευκό κόσμο του American Ballet» λέει στο BBC.

«Η συμμετοχή μου στη «Λίμνη των Κύκνων» είναι κάτι που ποτέ δεν είχα φτάσει να ονειρευτώ. Είναι απίστευτο να είμαι ο μαύρος κύκνος» λέει.

Η Μίστι Κόπλαντ αποφάσισε να γίνει μπαλαρίνα στα 13 της χρόνια, οκτώ χρόνια δηλαδή αργότερα από την ηλικία έναρξης των επαγγελματιών του μπαλέτου.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πολύ αθλητικό της σώμα και το χρώμα της ήταν λόγοι που έκλεισαν πολλές πόρτες για εκείνη.

Η Μίστι ήταν, όμως, αποφασισμένη να περάσει από το γήπεδο του μπάσκετ, με το οποίο ασχολούνταν από πολύ μικρή, στο παρκέ του μπαλέτου. Και τα κατάφερε.

Αν και ξεκίνησε το χρόνο σε σχετικά μεγάλη ηλικία αμέσως θεωρήθηκε ταλέντο. Ωστόσο, ο σωματότυπός της την κράτησε έξω από τις μεγάλες σχολές χορού. Παρά τις πολλές απορρίψεις, η Μίστι έγινε η δεύτερη μαύρη μπαλαρίνα στην ιστορία του American Ballet Theatre σε ηλικία 24 ετών.

Σήμερα, πρωταγωνιστεί ως πρίμα μπαλαρίνα στη «Λίμνη των Κύκνων».

«Συνήθως οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να βλέπουν αφροαμερικανίδες μπαλαρίνες γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι πολύ θηλυκές. Μας βλέπουν πιο επιθετικός. Τώρα έχω την ευκαιρία να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος» είχε δηλώσει σε τηλεοπτική της συνέντευξη μερικούς μήνες πριν.

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024