Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Moto GP – Austin 2015: Άνετη νίκη για Marquez, Dovizioso και Rossi στο βάθρο

Moto GP – Austin 2015: Άνετη νίκη για Marquez, Dovizioso και Rossi στο βάθρο

Την πρώτη νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο M. Marquez στην πίστα του Austin. Στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρήθηκε ο V. Rossi τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Στις επιτυχίες επέστρεψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής M. Marquez επικρατώντας με σχετική ευκολία στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν που φιλοξένησε η πίστα του Austin, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός αναβάτης της Honda βρέθηκε στην αρχή του αγώνα να ακολουθεί τον A. Dovizioso με την αισθητά βελτιωμένη Ducati, o Μ. Μarquez ανέκτησε στον πέμπτο γύρο το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε χωρίς να απειληθεί από τους διώκτες τους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του M. Marquez και η τρίτη συνεχής στην πίστα του Austin. Από τη δεύτερη θέση είδε την καρό σημαία του τερματισμού ο A. Doviziozo, με τον V. Rossi να τερματίζει τρίτος και να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αν και ο A. Iannone με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati βρέθηκε να διεκδικεί μία θέση στο βάθρο, στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο Ιταλός υποχώρησε πέμπτος, πίσω και από τον J. Lorenzo.

Κερδίζοντας πέντε θέσεις κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, ο B. Smith τερμάτισε έκτος, μπροστά από τους C. Crutchlow, A. Espargaro, M`. Vinales και D. Petrucci, οι οποίοι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Μετά τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, ο V. Rossi προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών έχοντας συγκεντρώσει 41 βαθμούς, με τους A. Dovizioso και M. Marquez να ακολουθούν με 40 και 36 βαθμούς αντιστοίχως.

auto.in.gr

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024