Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» στον Λευκό Οίκο
Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» απέκτησε ο Λευκός Οίκος, σε συμβολική κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της ομοφοβίας και υπέρ της LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans) κοινότητας. Η λειτουργία τους είχε προαναγγελθεί λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να βάλει τέλος στις μεθόδους ψυχοθεραπείας, στις οποίες υποβάλλονται πολλοί νέοι της κοινότητας LGBT, προκειμένου να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό.
Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» απέκτησε ο Λευκός Οίκος, σε συμβολική κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της ομοφοβίας και υπέρ της LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans) κοινότητας.
Οι τουαλέτες είναι στην Πτέρυγα Αϊζενχάουερ, πολύ κοντά στην Δυτική Πτέρυγα όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ.
Η λειτουργία τους είχε προαναγγελθεί λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να βάλει τέλος στις μεθόδους ψυχοθεραπείας, στις οποίες υποβάλλονται πολλοί νέοι της κοινότητας LGBT, προκειμένου να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της ομοφοβίας και την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητεί από τις εταιρείες που συνεργάζονται με κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων.
Πάντως, το θέμα της ομοφυλοφιλίας παραμένει ταμπού στην αμερικανική κοινωνία.
Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ σε πολλούς εργασιακούς χώρους και πανεπιστημιακά ιδρύματα λειτουργούν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, σε κάποιες πολιτείες μελετάται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί διά νόμου το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να επιλέγουν εάν θα χρησιμοποιούν ανδρικές ή γυναικείες τουαλέτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
- Τι είπε ο Λανουά στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442