Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι «στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρχει 100% συμφωνία».

«Υπάρχει σκληρή γραμμή από τους θεσμούς, αυτή είναι η τακτική τους, αλλά εμείς δεν θα δεχτούμε και εκείνοι θα υποχωρήσουν. Θα τα δώσουν τα χρήματα. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις και θα πετύχουμε συμφωνία» είπε στο Mega.

Ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να διαλύσουν την Ευρώπη επειδή κάποιοι θέλουν αύξηση ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη».

Ο υπουργός απέκλεισε προς το παρόν και την επιβολή έκτακτης εισφοράς, τονίζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο». Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα στο μέλλον.

Ο κ. Φλαμπουράρης έλαβε διακριτικές αποστάσεις από τα χρήματα που θα δοθούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Μπορεί να μην ήταν προτεραιότητά μου η συμφωνία για τα αεροπλάνα του Ναυτικού» δήλωσε.

Για τις καταλήψεις και τον Γιάννη Πανούση

Αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι είναι ένας από τους υπουργούς που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. «Από την αρχή συμπεριφέρθηκε σωστά. Η πολιτική του δεν όξυνε τα πράγματα. Δυστυχώς, όμως δεν πέτυχε 100%» είπε.

Η απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε την μεταφορά του Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δικαιοσύνης φαίνεται πως πυροδοτεί σενάρια ανασχηματισμού και αυτονόμησης του υπουργείου του οποίου ηγείται ο κ. Πανούσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, προωθείται γενική αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος με ανεξαρτητοποίηση χαρτοφυλακίων, όπως αυτά του Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού κ.ά.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που «ελπίζουμε ότι σιγά-σιγά να καταφέρουμε να το ελαττώσουμε και να το μηδενίσουμε».

Τόνισε ότι ο κ. Πανούσης ξέρει πολύ καλά τι να κάνει, καθώς όπως είπε «υπάρχει πολιτική για τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των καταλήψεων και των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός είπε: «Βγαίνουν αυτοί που χιλιοκάψανε την Αθήνα και μας κριτικάρουν όταν έγιναν μόνο πέντε καταλήψεις».

Για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στις φυλακές πρέπει αυτοί που έχουν 85% αναπηρία να νοσηλεύονται κατ’ οίκον».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «αν οι συνθήκες περίθαλψης στις φυλακές ήταν ανθρώπινες, δεν θα έλεγα να βγει ο Σάββας Ξηρός».

Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με τους κουκουλοφόρους, υπογραμμίζοντας ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο με τις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος.

Για το μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα τόνισε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά.

«Οι Αμυγδαλέζες μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα. Το μεταναστευτικό είναι αδιέξοδο και πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ