«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αρκετά καλά. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον όλων μας να επιτύχουμε μία συμφωνία έως τις 24 Απριλίου και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg από το Παρίσι.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση των συνομιλιών αυτών με εκείνες που εξελίσσονται με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τα οποία είναι οι πιστωτές της χώρας.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς: Το θέμα της διάσωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε ο Βαρουφάκης. «Αυτή η κυβέρνηση δεν αναζητά μία λύση εκτός Ευρώπης σε κάτι που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.»

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία με τους εταίρους της, πληρώνοντας το πολιτικό κόστος, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε θετικά.

«Δεν θα είμαστε κατάλληλοι για το σκοπό εάν δεν ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε πολιτικό κόστος για να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Και κατέληξε λέγοντας, σε ελεύθερη απόδοση: «Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους συμβιβασμούς, αλλά όχι να συμβιβαστούμε». (We are prepared to make all sort of compromises, we are not prepared to be compromised).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ