Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce SUV: Μια περιπέτεια πολυτέλειας ξεκινά...

Rolls-Royce SUV: Μια περιπέτεια πολυτέλειας ξεκινά…

Οι Βρετανοί δίνουν το στίγμα του πρώτου τους SUV, ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου που από το 2017 θα διεκδικήσει μερίδιο σε μια κατηγορία που αποκτά ολοένα και περισσότερα «μέλη» μεταξύ των οποίων η επικείμενη Bentley Bentayga αλλά και το αναμενόμενο SUV της Lamborghini.

Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του δοκιμαστικού πρωτότυπου του νέου της SUV, το οποίο έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης.

Μια ματιά στις επιφάνειές του αρκεί για να αναγνωρίσει κανείς μια μικρότερη εκδοχή της Phantom Series II στην οποία έχει προστεθεί μια διόλου διακριτική αεροδυναμική πτέρυγα, ενώ σύμφωνα με την Rolls-Royce, το μέγεθος του πρωτοτύπου είναι ενδεικτικό του τελικού προϊόντος.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις, το συγκεκριμένο πρωτότυπο, κρύβει μια πρώιμη εκδοχή της νέας ανάρτησης που σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης θα εξασφαλίσουν στο νέο SUV την οδική συμπεριφορά και τη χαρακτηριστική άνεση που οφείλουν να προσφέρουν οι προτάσεις της Rolls-Royce, μόνο που αυτή τη φορά, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ισχύουν «τόσο στις διαδρομές στην άσφαλτο όσο και off-road», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Βρετανοί.

Για αυτό το σκοπό το πρωτότυπο θα δοκιμαστεί σε κάθε μήκος και πλάτος γης… και, κυρίως δρόμου, συμπεριλαμβανομένων επιφανειών όπως το βελγικό παβέ και το «άγριο» τσιμέντο προκειμένου οι Βρετανοί να μπορέσουν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη άνεση από την ανάρτηση όσο και τη σωστή μόνωση που πρέπει να είναι ανάλογη με τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας, ακόμα και αν ο off-road χαρακτήρας του νέου μοντέλου συνεπάγεται απαιτητικότερες διαδρομές και λιγότερο «πολιτισμένες» επιφάνειες.

Αν και η βρετανική φίρμα δεν αποκαλύπτει προς το παρόν περαιτέρω στοιχεία, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το SUV θα αξιοποιήσει ένα νέο αλουμινένιο χωροδικτύωμα και θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική με τη νέα γενιά της Phantom, ωστόσο, με δεδομένες τις αναλογίες του πρωτότυπου, θα έχει μικρότερο μεταξόνιο και διαστάσεις και φυσικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του, εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός plug-in υβριδικού συνόλου το οποίο θα αξιοποιήσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 μοτέρ της φίρμας και το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στη νέα γενιά της Phantom.

Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει το σύστημα τετρακίνησης ως μέρος του βασικού εξοπλισμού και φυσικά οι προδιαγραφές πολυτέλειας της φίρμας σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024