Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, παρέχει σε άντρες και γυναίκες, ηλικίας 50-75 ετών, τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικής εξέτασης από τις 15-30 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, καλώντας στα τηλέφωνα 2310459660 (Θεσσαλονίκη) και 210 6966100 (Αττική).

Η εξέταση γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο και δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος καρκίνος που διαγιγνώσκεται συχνότερα στις μέρες μας στον αναπτυγμένο κόσμο. Η εμφάνισή του οφείλεται στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

health.in.gr