Τζον Μπράμπλιτ, ο τυφλός «Πικάσο»
Ο Τζον Μπράμπλιτ πάσχει από επιληψία και σε ηλικία 13 ετών έχασε την όρασή του, λόγω επιπλοκών. Το τραγικό αυτό γεγονός τον βύθισε στην κατάθλιψη, αφού ένιωσε αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο καμβάς και τα πινέλα ζωγραφικής ήταν η λύτρωση στο μαρτύριό του. Τώρα, στα 42 του χρόνια, έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο.
Ο Τζον Μπράμπλιτ πάσχει από επιληψία και σε ηλικία 13 ετών έχασε την όρασή του, λόγω επιπλοκών. Το τραγικό αυτό γεγονός τον βύθισε στην κατάθλιψη, αφού ένιωσε αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο καμβάς και τα πινέλα ζωγραφικής ήταν η λύτρωση στο μαρτύριό του. Τώρα, στα 42 του χρόνια, έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο.
Χρησιμοποιώντας ειδικά χρώματα για υφάσματα, ο Μπράμπλιτ έμαθε να τα ξεχωρίζει από την υφή τους.
Τα θέματα των έργων του τα αντλεί είτε από την καθημερινότητά του, π.χ. έχει ζωγραφίσει τη σύζυγό και τον γιο τους, αν και ποτέ δεν έχει δει τα πρόσωπά τους, αλλά και πρόσωπα διάσημα, όπως ο Τζέιμς Ντιν.
«Η τέχνη αναδιαμόρφωσε τη ζωή μου» δηλώνει στον βρετανικό Independent.
Ο Μπράμπλιτ έχει λάβει αρκετές διακρίσεις, ενώ διδάσκει σε καλλιτεχνικά εργαστήρια για νέους με αναπηρίες.
Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρμενία: Καταγγέλλει «εργαλειοποίηση της γενοκτονίας» και αρνείται να απαντήσει στην απόφαση του Ισραήλ
- Εύβοια: Φωτιά στη περιοχή Λούτσα – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα
- Πάνω από 43.000.000 ευρώ ο νικητής του Μουντιάλ – Τα χρήματα που μοιράζει η FIFA προκαλούν… ίλιγγο!
- Αγρίνιο: «Με εκνευρίζουν οι θάμνοι», είπε 50χρονος που έβαλε φωτιά – Βίντεο κατέγραψε τις κινήσεις του
- «Δεν θα πεθάνω ποτέ» – Ο biohacker της Σίλικον Βάλεϊ Μπράιαν Τζόνσον λέει πως νίκησε το θάνατο
- Τα Public επενδύουν στην αγορά των AI συσκευών και φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητα



