
Ουάσινγκτον καλεί Αθήνα να δεσμευτεί πλήρως στις συνομιλίες με τους θεσμούς
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να 'δεσμευθεί πλήρως' στις τεχνικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να ‘δεσμευθεί πλήρως’ στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Νέιθαν Σιτς, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, έστειλε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον.
Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση και τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει στον υφυπουργό Οικονομικών Σιτς και αργότερα στη σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα οικονομίας Κάρολαϊν Ατκινσον.
Στη συνάντηση με την κ. Ατκινσον, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Αμερικής ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αχρείαστων τριβών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ατκινσον, η οποία ήταν στο παρελθόν διευθύντρια των εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, ζήτησε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ ήταν ενήμερη για τα αγκάθια που παραμένουν στις συζητήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντάνι Γκαρθία: «Πρέπει να κερδίσουμε τα δύο ματς που απομένουν»
- Ξεκίνησε η δίκη του Ιμάμογλου για πολιτική κατασκοπεία – «Σκουπίδια το κατηγορητήριο»
- Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα
- Η εκεχειρία σε μηχανική υποστήριξη λέει ο Τραμπ, που εξετάζει στρατιωτική δράση εναντίο του Ιράν
- Οι ανεξέλεγκτοι ξένοι διαιτητές τύπου Σάντσεθ Μαρτίνεθ και ο Λανουά που αποφεύγει τα πλέι οφ τίτλου
- Δεύτερος Ιταλός σε καραντίνα για τον χανταΐό – Συναγερμός και στην Τουρκία – Ένας θετικός στις ΗΠΑ
