Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες από πτώσεις χιονοστιβάδων

Ιταλία: Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες από πτώσεις χιονοστιβάδων

Ενας σκιέρ σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση χιονοστιβάδας στα Απέννινα όρη κοντά στην περιοχή της Μπολόνια. Οι δύο σκιέρ ήταν σχεδόν θαμμένοι κάτω από ένα στρώμα χιονιού πάχους ενός μέτρου. Οι διασώστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν ζωντανούς, αλλά ο ένας από αυτούς κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Ενας σκιέρ σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση χιονοστιβάδας στα Απέννινα όρη κοντά στην περιοχή της Μπολόνια.

Οι δύο σκιέρ ήταν σχεδόν θαμμένοι κάτω από ένα στρώμα χιονιού πάχους ενός μέτρου. Οι διασώστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν ζωντανούς, αλλά ο ένας από αυτούς κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, στις πλαγιές της κοιλάδας Αόστα στην βόρεια Ιταλία, διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς άλλους έξι σκιέρ, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια εξ αιτίας και πάλι πτώσης χιονοστιβάδας.

Σε αυτή την περίπτωση οι παράτολμοι σκιέρ έφεραν μόνο μερικούς μώλωπες. Από την πτώση τρίτης χιονοστιβάδας ένας ορειβάτης παρασύρθηκε, στην κοιλάδα του Μεγάλου Αγίου Βερνάρδου, αλλά τα σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν και τον απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Ιταλία το Σαββατοκύριακο οπότε οι Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα τους. Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυριάρχησαν στην κεντρική και βόρεια χερσόνησο ενώ η δυνατή βροχή στον νότο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024