«Άλλα μας έλεγαν προεκλογικά» λένε οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η πρόεδρος του σωματείου των απολυμένων καθαριστριών, Λένα Οικονομίδου, μίλησε στο in.gr για την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν, αφού δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ενώ κάνει λόγο για προεκλογική κοροϊδία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Η πρόεδρος του σωματείου των απολυμένων καθαριστριών, Λένα Οικονομίδου, μίλησε στο in.gr για την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πρώην εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ, αφού δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, κάνοντας λόγο για προεκλογική κοροϊδία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Περίπου 300 εργαζόμενοι έχουμε μείνει χωρίς δουλειά από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Ο μισθός μας ήταν 325 ευρώ -πρό κρίσης- δίχως άδειες, δώρα και επιδόματα, ενώ το χειρότερο είναι πως δεν δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε πόρους και χρήματα για να ζήσουμε, πηγαίνοντας στα συσσίτια της εκκλησίας για να τραφούμε» λέει.
Η κ. Οικονομίδου σημειώνει ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα έχουν υπουργικά αξιώματα, όπως οι κύριοι Στρατούλης και Λαφαζάνης, στήριζαν τα αιτήματά των απολυμένων καθαριστριών με σύμβαση έργου, καταθέτοντας αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή. Προσθέτει, επίσης, ότι «στις επερωτήσεις αυτές κάνανε λόγο για εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα και ζητούσαν από την τότε κυβέρνηση να μας επαναπροσλάβει με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
»Τώρα, όμως, σε συνάντηση που είχαμε πριν λίγες μέρες με τον κ. Κατρούγκαλο, μας έκανε μία πρόταση την οποία σαφώς και δεν δεχτήκαμε, δίνοντας μας κάποια μοριοδότηση όταν και εφόσον θα υπάρχουν χρήματα ή να επαναπροσληφθούμε πάλι με σύμβαση ορισμένου χρόνου» τονίζει και καταλήγει λέγοντας πως «αυτό είναι καθαρή κοροϊδία, καθώς άλλα μας έλεγαν προεκλογικά και τώρα μας τα γυρνάνε». Άγγελος Προβολισιάνος
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής