Η νέα τρίτη γενιά του «αστού» έχει πλέον «εγκατασταθεί» στις αντιπροσωπείες της φίρμας και έτσι, η smart επικεντρώνεται στην εξέλιξη των υπόλοιπων εκδόσεων που απαρτίζουν, συνήθως, την γκάμα του μοντέλου η οποία, επιπλέον, είναι πολυπληθέστερη από ποτέ με δεδομένη την προσθήκη του forfour.

Αυτή τη φορά, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την cabrio έκδοση του fortwo, το οποίο συνεχίζει τις δοκιμές στο κέντρο εξέλιξης των Γερμανών στη Στουτγάρδη με ορίζοντα τις αρχές του 2016 οπότε και έχει προγραμματιστεί η εμπορική διάθεσή του.

Όπως και η προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση, το fortwo cabrio αξιοποιεί μια υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή διατηρώντας ανέπαφα τα υπόλοιπα σχεδιαστικά στοιχεία της κλειστής έκδοσης.

Όπως όλα δείχνουν, μαζί με την υφασμάτινη οροφή, το νέο fortwo cabrio θα προσφέρει και τη δυνατότητα προαιρετικής και χειροκίνητης αφαίρεσης στις μπαρες πάνω από τα παράθυρα όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το fortwo cabrio θα αντλήσει τα ίδια μηχανικά σύνολα με την «κλειστή» εκδοχή του, προσφέροντας επιλογές ατμοσφαιρικού κινητήρα 1,0 λίτρου σε εκδοχές ισχύος 60 και 71 ίππων και turbo κινητήρα 0,9 λίτρου με 90 ίππους.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται και μία ισχυρότερη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα τόσο για την κλειστή όσο και για την cabrio έκδοσή του νέου smart, η ισχύς της οποίας θα διαμορφωθεί στους 120 ίππους και αναμένεται να εξοπλίζει τις εκδόσεις με την υπογραφή της Brabus.

AUTOMEDIA