Το ΔΝΤ διαψεύδει το Spiegel για τα περί ανάκλησης στελεχών
Διαψεύδει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το δημοσίευμα του Spiegel που το έφερε να ζητά από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον λόγω μη επαρκούς προόδου στις ζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.
Διαψεύδει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το δημοσίευμα του Spiegel που το έφερε να ζητά από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον λόγω μη επαρκούς προόδου στις ζητήσεις με τις ελληνικές αρχές.
Ερωτηθείσα από το in.gr για τις αναφορές του δημοσιεύματος του Spiegel εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε τα εξής:
«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρέθηκαν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εργάσιμες εβδομάδες για επαφές με τις ελληνικές Αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στην αντίστοιχη έδρα τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών.
»Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες που εδρεύουν οι θεσμοί και απευθείας επί ελληνικού εδάφους μεταξύ άλλων και μέσω των τοπικών υπαλλήλων.»
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442