Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το «φαινόμενο» Game of Thrones, τα εκατομμύρια των θεατών και οι προηγούμενες σεζόν

Το «φαινόμενο» Game of Thrones, τα εκατομμύρια των θεατών και οι προηγούμενες σεζόν

Θεωρείται πια παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο. Η σειρά του HBO, Game of Thrones, προσελκύει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές και κάθε κύκλος καθιστά ακόμη πιο κραταιά και εθιστική τη σειρά. Ήδη, έχει ανακοινωθεί και η παραγωγή του έκτου κύκλου

Θεωρείται πια παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο. Η σειρά του HBO, Game of Thrones, προσελκύει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές και κάθε κύκλος καθιστά ακόμη πιο κραταιά και εθιστική τη σειρά. Ήδη, έχει ανακοινωθεί και η παραγωγή του έκτου κύκλου. Ο δημιουργός των βιβλίων που οδήγησαν στο τηλεοπτικό έπος φαντασίας, Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, γράφει πυρετωδώς για να τελειώσει το επόμενο βιβλίο, ώστε να μην ανακόψει την εξέλιξη της σειράς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σειρά, είναι βασισμένη στο πρώτο από τα επτά μυθιστορήματα του Τορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, με συνολικό τίτλο «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου»/»A Song of Ice and Fire.

Προβάλλεται σε περισσότερες από 70 χώρες, έχει βραβευτεί με πάμπολλα βραβεία, έχει ήδη κατακτήσει την τρίτη θέση ανάμεσα στις καλύτερες σειρές όλων των εποχών από την διαδικτυακή βάση δεδομένων IMDb και μας έχει κάνει να καρφωνόμαστε στην καρέκλα και να τρίβουμε τα μάτια μας με τις συνεχείς ανατροπές που φθάνουν στο σημείο του θανάτου αυτών που θεωρούσαμε – ως γνήσιοι αφελείς- πρωταγωνιστές των εκάστοτε κύκλων.

Κάθε κύκλος αποτελείται από 10 ωριαία επεισόδια και η προβολή της ξεκίνησε στις 11/4/2011 και συνεχίζεται μέχρι και την ώρα που μιλάμε. Έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, στις ΗΠΑ και παγκόσμια.

Την περασμένη χρονιά, είχε παγκοσμίως τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google και ήταν το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο Facebook. Την πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου, μόνο στην Αμερική, παρακολούθησαν, περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η παραγωγή της HBO θωρείται κορυφαία και απαράμιλλη, δεδομένου μάλιστα ότι έπρεπε να διασκευαστεί ένα λογοτεχνικό έργο 3.000 σελίδων, το οποίο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Η τηλεοπτική μεταφορά έχει κοστίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, οι απαιτήσεις των θεατών και το κόστος παραγωγής ακολουθούν ανοδική πορεία ενώ φημολογείται ότι συζητάται η μεταφορά της και στη μεγάλη οθόνη.

Ποιος θα είναι ο τολμηρός που θα χωρέσει σε δύο τρεις το πολύ ώρες τέσσερις -τουλάχιστον- κύκλους τηλεοπτικού υλικού και μάλιστα με την ίδια αν όχι μεγαλύτερη επιτυχία καλλιτεχνικά και οικονομικά;

Ο πρώτος και δεύτερος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς βασίζονται στο πρώτο και το δεύτερο βιβλίο, αντίστοιχα, ενώ ο επόμενος προέρχεται από το πρώτο μισό της τρίτης νουβέλας με τίτλο «Α Storm of Swords» και ο νέος, τέταρτος κύκλος, από το δεύτερο μισό του τρίτου βιβλίου. Η αφίσα που κυκλοφόρησε, αναγράφει: «All Men Must Die».

Μαγεία, μυστήριο, ίντριγκες, πάθη, ρομαντισμός, περιπέτεια, έρωτας και βία αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό, δοσμένο σκηνογραφικά, ερμηνευτικά και εικαστικά με στοιχεία ρεαλισμού σε ένα κόσμο που δεν έχουμε βιώσει ποτέ ως τώρα.

Η πλοκή της σειράς in short
Στα Επτά Βασίλεια του Westeros, όποιος κατέχει τον «Σιδερένιο Θρόνο», κατέχει και απίστευτη δύναμη! Η σειρά επικεντρώνεται στην άνοδο και την πτώση διαφόρων ευγενών οικογενειών που επιθυμούν διακαώς αυτή τη δύναμη! Η ιστορία αρχίζει 298 χρόνια μετά την κατάκτηση της ηπείρου του Westeros από τον Aegon τον Κατακτητή, σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που εμείς γνωρίζουμε. Όταν ο βαρύς χειμώνας έρχεται, μια σειρά από γεγονότα ανατρέπουν την πολιτική κατάσταση και πυροδοτούν τον πόλεμο, αφού υπάρχουν επτά βασίλεια και ένας θρόνος, τον οποίο διεκδικούν πέντε βασιλιάδες. Έτσι το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση παρασύρουν τους ήρωες στο πιο θανατηφόρο παιχνίδι απ’ όλα: το Παιχνίδι του Στέμματος.

1ος Κύκλος
Ο πρώτος κύκλος αρχίζει με τον Lord Eddard Stark να αφήνει την έδρα του Οίκου του για να γίνει το Χέρι του Βασιλιά. Αυτή όμως η επιλογή του θα έχει τραγικά αποτελέσματα στις ζωές όλων, καθώς μια αλυσιδωτή αντίδραση θα διχάσει το Westeros που θα δοκιμαστεί σε καιρό πολέμου. Ταυτόχρονα, οι White Walkers, θρυλικά πλάσματα του Βορρά, αφυπνίζονται από τον λήθαργο, ενώ στην Ανατολή η ανάσα του Δράκου αναζωπυρώνεται.

2ος Κύκλος
Ο πόλεμος συνεχίζεται και στον δεύτερο κύκλο της σειράς -κάτι μας προϊδεάζει ότι θα συνεχίζεται για πάντα αλλά ποιος θα είναι τελικά ο νικητής; Το Westeros έχει χωριστεί σε στρατόπεδα και πέντε βασιλιάδες διεκδικούν τον θρυλικό Σιδερένιο Θρόνο. Ο θάνατος και η καταστροφή παραμονεύουν και η μαγεία επανέρχεται απειλητικά. Ο γιος του Eddard Stark, Robb πρέπει να αντιμετωπίσει τον νεαρό βασιλιά Joffrey, ενώ τα δύο αδέρφια, Stannis και Renly Barathreon έχουν τον ίδιο σκοπό. Παράλληλα, η νεαρή πριγκίπισσα Daenerys Targaryen, πιο δυνατή από ποτέ, επιθυμεί να πάρει πίσω τον Θρόνο των προγόνων της με οποιοδήποτε κόστος.

3ος Κύκλος
Στον τρίτο κύκλο της σειράς, ο πόλεμος έχει αφήσει τα σημάδια του στα Επτά Βασίλεια του Westeros. Καθώς η Daenerys Τargaryen κατακτά την Ανατολή, ο Βορράς μαστίζεται από τις επιδρομές των Αγρίων, ενώ ο Νότος υφίσταται τον τρομερό νεαρό βασιλιά Joffrey. Μια προδοσία θα αλλάξει την ροή του πολέμου και τις ζωές τον ηρώων για πάντα. Ο θάνατος απλώνει τα δίχτυα του και η δυστυχία δεσπόζει στην ήπειρο του Westeros. Ό,τι πεθαίνει όμως, δεν μένει για πάντα νεκρό…(;;;)

4ος Κύκλος
Ο Τζον Σνόου πληρώνει το τίμημα των επιλογών του και παλεύει με τους δαίμονές του. Το Τείχος κινδυνεύει, η ένταση στην πρωτεύουσα κλιμακώνεται, μεγάλες ανατροπές συμβαίνουν στις ζωές των ηρώων μετά από μια δολοφονία ενώ, την ίδια ώρα, στο Έσσος, η νεαρή Ταργκάρυεν συνεχίζει την πορεία της με εμπόδια. Ο πόλεμος τελειώνει, χωρίς νικητή. Αγωνία, πλεκτάνες, ανατροπές και αποκαλύψεις συνεχίζονται. Ο τέταρτος κύκλος αναφέρεται στο δεύτερο μισό του τρίτου βιβλίου της σειράς με τίτλο Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, Θύελλα από ατσάλι (A Storm of Swords) καθώς περιέχει και αποσπάσματα από το τέταρτο Βορά Ορνίων (A Feast for Crows) και το πέμπτο βιβλίο Ο Χορός των Δράκων(A Dance with Dragons).

Πρωταγωνιστούν: Sean Bean (Eddard Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Richard Madden (Robb Stark), Iain Glen (Jorah Mormont), Lena Headey (Cersei Lannister)

Οι φίλοιτης σειράς μπορούν να μαθαίνουν τα πάντα γιααυτήστοhashtag#GoTGR

Τζένη Παπαγεωργίου

entertainment.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024