Αρνείται να αποφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου
Στη φυλακή παραμένει η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, αρνούμενη να αποφυλακιστεί εάν δεν βγει μαζί της και η 26χρονη σύντροφος του γιου της, Γεράσιμου, της οποίας την προσφυγή για αντικατάσταση της κράτησής της απέρριψε χθες το Συμβούλιο Εφετών.
Στη φυλακή παραμένει η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, αρνούμενη να αποφυλακιστεί εάν δεν βγει μαζί της και η 26χρονη σύντροφος του γιου της, Γεράσιμου, της οποίας την προσφυγή για αντικατάσταση της κράτησής της απέρριψε χθες το Συμβούλιο Εφετών.
Η 60χρονη μητέρα των δύο καταδικασμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δεν επιθυμεί να καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ χρηματικής εγγύησης που της επιβλήθηκε για να βγει από τη φυλακή και ζητά την αποφυλάκιση της 26χρονης συγκατηγορούμενής της.
Ήδη, σήμερα οι συνήγοροι της 26χρονης επανήλθαν με αίτηση για την αντικατάσταση της κράτησής της, που κατέθεσαν στον εφέτη-ανακριτή της υπόθεσης, Ευτύχη Νικόπουλο.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση της κατηγορούμενης, από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει παράνομη συμπεριφορά της και οποιαδήποτε εμπλοκή της με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος».
Στην αίτηση, η οποία θα κριθεί από τον εφέτη τις επόμενες ημέρες, τονίζεται: «Αντιθέτως, συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου, Γεράσιμος Τσάκαλος, με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του, Χρήστος, με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο.
» Η ίδια, στην απολογία μου ενώπιόν σας, ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
» Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στη φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες, ούτε ο σύντροφός μου μού ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε τη ζωή ή την ελευθερία μου. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει, έστω με τη μορφή των ενδείξεων, συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου».
Υπενθυμίζεται ότι χθες το Συμβούλιο Εφετών θεώρησε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση της 26χρονης, αν και υπέρ τής εξόδου της από τη φυλακή είχε ταχθεί ο εισαγγελέας Εφετών, θεωρώντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της προφυλάκισής της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)













![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442