Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική μεταποίηση δεν ακολουθεί την άνοδο της ευρωζώνης

Η ελληνική μεταποίηση δεν ακολουθεί την άνοδο της ευρωζώνης

Εξακολουθεί να διαφοροποιείται η ελληνική μεταποίηση από το θετικό κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα η εταιρεία Markit. Ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMΙ) διαμορφώθηκε το Μάρτιο στις 48,9 μονάδες, από 48,4 μονάδες το Φεβρουάριο, διατηρούμενος κάτω από τις 50 μονάδες (το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης) για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Εξακολουθεί να διαφοροποιείται η ελληνική μεταποίηση από το θετικό κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα η εταιρεία Markit.

Ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMΙ) διαμορφώθηκε το Μάρτιο στις 48,9 μονάδες, από 48,4 μονάδες το Φεβρουάριο, διατηρούμενος κάτω από τις 50 μονάδες (το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης) για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Αντιθέτως τα στοιχεία για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης ανήλθε το Μάρτιο στις 52,2 μονάδες, από 51 τον προηγούμενο μήνα, στα υψηλότερα επίπεδα δέκα μηνών.

Στη Γερμανία ο δείκτης ΡΜΙ βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014, στις 52,8 μονάδες από 51,1 το Φεβρουάριο.

Σχολιάζοντας την έρευνα του ελληνικού Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών ο οικονομολόγος της Markit, Φιλ Σμιθ, ανέφερε πως ο δείκτης υποδεικνύει περαιτέρω επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών. Ο ίδιος ανάφερε πως ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η τάση μείωσης των εξαγωγών, οι οποίες μέχρι πρότινος έπαιζαν τον ρόλο του υποστηρικτή στον τομέα, ωστόσο αποτελούν τώρα το αδύναμο σημείο του.

«Ο κλάδος της μεταποίησης δρα ανασταλτικά στην ανάκαμψη της ευρύτερης οικονομίας, η οποία φαίνεται να βρίσκεται προς το παρόν σε κατάσταση αναμονής», ανέφερε ο Σμίθ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024